Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Ülkü Ocaklarının Merhum Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 14. yıldönümü nedeniyle Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Bulat bir basın açıklaması yaptı.
 
Niğde Ülkü Ocakları başkanı Yasin Bulat yaptığı basın açıklamasında Alparslan Türkeş Bey’in ömrünü Türk Milletinin bekası ve mutluluğuna vakfettiğini ve bu uğurda zindanlar, işkenceler görüp idam sehpalarından döndüğünün vurgusunu yaptı. 
 
Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Bulat yaptığı açıklamada “Adalar denizinden Altayların ötesine kadar, Ülkücülük davasının önderi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocaklarımızın kurucusu, Türk Dünyası’nın bilge lideri Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i Hakk’a yürüyüşünün 14. yılında rahmetle yâd ediyoruz.
 
Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey; Türk devletinin yok olmaması ve kıyamete dek özgür olması için çıktığı yolda yaktığı meşaleyle, ruhunu dokuz kat körük ömrünü seksen kat kömür kılan kutlu demircidir.
 
O Türklük gurur ve şuuruyla, Allahın rızası için Müslüman’ın ahlak ve faziletiyle hizmet etmeyi esas kabul eden Türklük ruhunu en güzel şekliyle yaşayan ve yaşarken yaşatan ve bu ruhla çıktığı gönül seferberliğiyle Türk dünyasını kuşatandır.
 
Onun seksen yıllık ömrü Türklüğün muzdarip halini bir ömür boyu ruhunda duya duya, ızdırap içinde geçmiş bir ömürdür. Yaşamı ve fikirleri her zaman bize kılavuzluk etmeye devam edecektir.
 
Son başbuğun cenaze töreni için toplanan mahşeri kalabalık başlattıkları tüm zamanların en büyük yürüyüşünü hiçbir zaman sonlandırmayacak ve ülkülerinden şaşmadan, taviz vermeden ilerlemeye devam edecektir.
 
Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in ebedi yolculuğuna uğurlandığı bir 4 Nisan’a daha ulaşmanın hüznü içerisinde, bu kutlu davaya can vererek ebediyete intikal eden binlerce şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.


Editör: TE Bilişim