Niğde İl Genel Meclisi tarafından Ulukışla İlçesinin köylerine yatırımları devam ediyor.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL


Ulukışla Köylerine yapılan yatırımlar şu şekilde belirtildi; Beyağıl Köyüne Yüs kapalı sistem sulama tesisi kurulacak. İhaleye çıkarılan tesis 131.095 TL’ye mal oldu. Hacıbekirli Köyü Çat Mahallesi Yüs Sulama tesisi kurulacak. İhaleye çıkarılan tesis 77 Bin liraya  mal oldu. Horoz Köyü ek kanalizasyon şebekesi 1500 kişilik Fosseptik ve Doğal Arıtma tesisi kurulacak. İhaleye çıkarılan tesis 275 bin TL mal oldu. Çiftehan ve Hasangazi Köylerine Minyatür Halı Saha yapılacak. İhaleye çıkarılan tesis 205.900 TL mal oldu. Kılan ,Eminlik Hüsniye köylerine ise basketbol ve voleybol sahaları yapılacak. İhaleye çıkarılan tesis 132.309 TL mal oldu.


Konuyla ilgili açıklama yapan Ulukışla İl Genel Meclis Üyeleri Şahin Tulgar ve Göksel Akçam ; Ulukışla ilçemizin tüm köylerine hizmet götürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tesislerin ihaleye çıkmasında Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç’a Ulukışla Kaymakamımız Ferhat Atay’a İl Genel Meclis Başkanımız Mahmut Peşin’e Meclis üyelerimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’e ve tüm İl Özel İdaresi çalışanlarımıza teşekkür ederiz’dedi.

Yukarıdaki konular sadece bir toplantı sonucunda dile getirilen konular. 

ULUKIŞLA AK PARTİLİ OLDUKTAN SONRA YATIRIM YAĞDI... 

Gerek Ak Partili Ulukışla Belediye Başkanı göreve geldikten sonra, gerekse İl Genel Meclisindeki Ulukışla'dan seçilen Meclis üyeleri Ulukışla'nın yatırım ve sorunlarının çözümü konusunda hayli çalışkanlar. 

Diğer Yandan Devlet Yatırımlarından da Ulukışla İlçesi gereken yatırımları alıyor. Geçtiğimiz aylarda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Hızlı trenin İç Anadolu'dan Güney'e, buradan da Habur'a kadar uzayacağını 4 farklı hattın Niğde'nin Ulukışla ilçesinde buluşturulacağını, Ulukışla'nın demir yolunda merkez konumuna geleceğini belirtmişti.

TOKİ 425 Konut yapacak. Ulukışla İlçesine TOKİ tarafından içinde cami, ticaret binası ve çevre düzenlemesi ile birlikte 425 konut yapılacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde gerçekleşen olan dev hastane projeleri kapsamında Niğde İli Ulukışla İlçesine 30 yatak kapasiteli yeni hastane yapılıyor.

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler ve protokol sonucunda Ulukışla Belediyesi bünyesine katıldı, özel sektöre kiraya verilme kararı alındı.

İçme Suyu sorunu çözüldü.

Ulukışla Maden Köyü civarında Bolkarlara Kayak ve Telesiyej tesisi yapılıyor.

Çiftehan'a 5 Yıldızlı Termal Tesisler yapılıyor.

Çiftehan Köyünde İmar planlamaları, kat irtifa hakları vs. hep gündemde...

Yapılmayan bir şey var. Oda Eskiden emniyette olan ve şimdi Orman Bakanlığı bünyesine geçen devasa tesis çürümeye terk edildi. Eminim yakında çözüm bulunur. 

Ulukışla için bu yapılan az bile... 

Peki Bor...

İki dönem dir Bor İlçesi Belediye de, genelde de Ak Parti'ye oy verir. Bor İlçesinden Ak Parti'den Ferhat Kavaklıoğlu, Sabri Bozdağ ve Fahrettin Anıl meclis üyesi olarak seçildi. MHP'den ise Mustafa Tecimer Meclis Üyesi seçildi. Toplam 4 İl Genel Meclis Üyesi var. Merak ediyoruz... Her şeyi geçtik. Bir yıl önce yaptığımız "Kılavuz Köyüne Kayalar düşüyor" haberimizin ardından bir tanesi dahi bu konuyu İl Genel Meclisinde dile getirmiş mi? Takip etmiş mi? 
Cevabını biz biliyoruz ama...  Bor İlçesinin sorunlarını Akkaya ve Enerji İhtisas Bölgesi sorunlarını kendi bölgesi ile birlikte  Altunhisar Bölgesinden seçilen MHP'li Vedat Kirazcı dile getiriyor.

Hükümet , Devlet, İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi, Niğde Belediyesi, Ak Parti İl Başkanlığı, Bor Belediyesi ve bunların yöneticileri.   Bor ilçesinin Akkaya'dan gelen b.k   suyla sulama sorunu bile çözemedi. Borlu enerjisini b.k kokusuna harcıyor. 

Biz dahil,  müstehak mı ne?

Seçimi de unutmamak lazım!


Editör: TE Bilişim