Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in 1443. doğum yılında Bor İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.



Haber: Recep Ulusoy - Bor'un Sesi Gazetesi



Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapılan program da Niğde İl Müftüsü bir konferans vererek Peygamberimizin kutlu doğumunun mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti açılış konuşmasını yaptı. İlahilerle beraber Peygamberimizin hayatının konu alındığı kırk yıl şiirinin okunmasıyla dinleyiciler göz yaşlarına hakim olamadı. Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar yaklaşık olarak bir saat süren konuşmasında şunlara değindi: "Din ve samimiyet aldatmamaktır. Din bütün müminlere karşı samimi olmaktır. İbadette riyadan kaçınmaktır, ameller niyetlere göredir." dedi.




Gürpınar ayrıca "Hz. Muhammed iyi bir aile reisi, iyi bir yönetici, iyi bir tüccar, iyi bir psikolog, iyi bir sosyolog, iyi bir devlet adam, iyi bir örnek insandı. Allah tarafından terbiye edilmiş iyi bir terbiye vasfıyla alemlere rahmet olarak gönderildi" dedi. Daha sonra ise İlçe müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren İmam ve Kur'an kursu öğrencilerine Bor Protokolü tarafından hediyeleri takdim edildi.



Ayrıca konferansa katılan izleyicilere dini kitaplarla beraber karanfil dağıtıldı. 












Editör: TE Bilişim