Bor Belediyesi tarafından yapılan yeni düzenlemelerle yalnız ilçenin değil, bölgenin en donanımlı hale getirilen Canlı Hayvan Pazarı ve Kurban Kesim Merkezlerinde Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklar tamamlandı.
 Bor İlçe halkının rahat ve en uygun şartlarda kurban  alım satım işlemlerini yapabilmeleri ve son derece sağlıklı, hijyenik, düzenli koşullarda  kurbanlarını kesebilmelerine olanak sağlayan Canlı Hayvan Pazarı ve Kurban Kesim Merkezleri Bor Belediyesince Kurban Bayramı’na hazır hale getirildi.
 Sakatat ve deri poşetleri Belediye tarafından ücretsiz olarak verilecek.
Bayram süresince 24 saat   süreli Kurban hizmeti, kontrolleri ve önlemleri zabıta ekipleri tarafından sağlanacaktır. Ayrıca vatandaşların dinlenebileceği ve faydalanabileceği, namaz mekanları kurban kesim alanından  bağımsız yerler  tahsis ediliyor.
Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Her sene olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımızın Bayramlarını güvenli ve en  güzel şekilde   geçirebilmeleri için   gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Canlı Hayvan Pazarı ve Kurban Kesim Merkezlerimizde insan sağlığını etkileyebilecek olumsuz tüm koşullar karşısında  Belediye olarak önlemlerimizi almış, vatandaşlarımızın kurbanlarını rahat ve sağlıklı koşullarda kesebilmeleri için tüm detayları düşünmüş durumdayız. Kurbanlık hayvanların veteriner kontrolünde, dini vecibelere uygun, belgeli kasaplar tarafından, yardımcı personeller eşliğinde kısa sürede kesilebilmesi için Belediyemiz tarafından çevre temizliği ile hijyene yönelik tüm   koşullar ve kolaylıklar sağlanmıştır. dedi.
Vatandaşların kurbanlarını kesebilecekleri sıhhi alanları tespit etmiş ve halkın rahat kullanımına hazır olduğunu belirten Başkan Erat, hem kendi sağlıkları, hem de çevre temizliği için vatandaşlardan bu noktaların dışındaki kamuya açık alanlarda kurban kesmemelerini istedi.  

Çeşitli noktalarda kurban kesim merkezi oluşturuldu
Kurban Hizmetleri Komisyonunda alınan kararlarla birlikte; Halkımızın yoğun olduğu apartman, sitelerin avlusu ve bölgeler için kancalı sehpalar tedariki yapıyoruz. Bor Salı Pazarı içerisinde, TOKİ Mahallesi TOKİ Emniyet Karakol Binası önünde Kurban Kesim Çadırları kurulacak, Bu Kurban kesim merkezlerimizde kasaplar ücretsiz olarak kurban kesimi yapacaklardır. Belediyesi Mezbahanesin de de Kurban kesimi noktaları olarak belirlendiğini açıklayan Erat, “Arzu eden yurttaşlarımız burada da sıhhi ve hijyenik, veteriner kontrolünde Kurbanlıklarını kestirebilecektir. Umuma açık yerlerde, parklarda ve caddelerde, meydanlarda ve sokaklarda kurban kesimi yapılmayacaktır. Kesim alanlarının dışında kesim yapılmaması noktasında belediyemiz zabıta ekipleri bayram süresince denetimlerini yapacaklar. Bor Belediyesi olarak kesim alanlarında temizlikle ilgili olarak her türlü önlemi aldıklarını dile getiren Erat, Kurban atıklarının toplanması ile ilgili gerek poşet dağıtımı gerekse kesim yapılacak alanların temizliği ile ilgili tedbirlerin alınması konusunda belediyemiz üzerine düşen vazifeyi yapacak. dedi.

Erat Hemşerilerinin Kurban Bayramını kutladı.
Hemşerilerimizin ve halkımızın bayramlarını, güvenli, rahat ve huzurlu geçirebilmeleri için her türlü kolaylığı sağlamış bulunuyoruz” dedi. Vatandaşların Kurban Bayramlarını kutlayan Başkan ERAT; “Kardeşliğin, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin simgesi Kurban Bayramı’nın Türk ve İslam Alemine ve Tüm hemşerilerimize sağlık, mutluluk ve barış getirmesini temenni ederim” diyerek sözlerini tamamladı.



Editör: TE Bilişim