Bor ilçe merkezinde ve Bor’a bağlı köylere olan ulaşımlarında otobüse binme ve inme işlemlerinin trafik açısından daha güvenli ve sağlıklı yapılabilmesi amacıyla Bor Belediyesi tarafından modern bir köy garajı yapımında mutlu sona geliniyor.


Bor İlçe ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri olan, Bor ve kasabaları, köylerinden ilçeye gelen vatandaşların ihtiyacı olan Köy Garajının idari binası bir süre önce zamanında tamamlanmasının  ardın dan Köy Garaj alanı içerisinde bulunan eski binaların sahipleriyle uzun süreden beri yapılan görüşmeler tatlı sonuca bağlanmış, mülkiyet sahiplerine hak edişleri belediye tarafından peşin ödemesi yapılması ile birlikte, eski binaların yıkımı gerçekleştirilmiştir.


Bor Belediyesi kendi imkânlarıyla eski binaların yıkımını gerçekleştirdi. Zemin dolgusunu tamamlayıp, köy garajı alanı sahasını ekip ve araçlarıyla onlarca kamyon dolgu kullanarak, tesviyesini yapıp, yeniden düzenleyerek alt yapısını tamamladı ve garajı kullanılacak alan şekline getirdi.Köy Garajı İnşaatının tamamlanmasının ardından hizmete girecek olan garaj ile ilgili olarak, çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, önümüzdeki günlerde halkımızın talepleri doğrultusunda planladığımız projeleri gerçekleştirmek için ara vermeden hızla çalışmalara devam etmekteyiz. İlçenin modern bir görünüme kavuşması için çalışmalarımız hızla sürüyor. Büyük bir bölümü tamamlandı.  Amacımız ilçemize ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmektir. “ dedi.


Başkan ERAT, ‘’Bor kasaba ve köylerinde yaşayan vatandaşlarımızı şehre taşıyan minibüslerin çarşıda gelişigüzel park etmeleri nedeniyle trafik sorunu ortaya çıkıyordu. Şehrimizde yaşanan bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması için tüm minibüslerin ve araçların bir arada bulunabileceği modern bir garaj yapımını gerçekleştirdik. Kent merkezinde; Yeniyol ve Çay mahalleleri arasında İstasyon caddesine bitişik geniş alan üzerinde inşaatına başlanan ve Bor Sebze Pazarı bitişiğinde bulunan Köy Garajı ilçemize hem ulaşım, hem araçlara park alanı, hem de ekonomik anlamda fayda sağlayacaktır. Projemizi de bu yönde değerlendirdik. Burası oldukça geniş bir alan ve aynı zamanda semt olarak da kentimizin tam merkezinde uygun bir yer. Köy Garaj Binası içerisinde; 4 adet dükkan,1 adet çay ocağı, 1 mescit, 2 adet umumi tuvalet ve kalorifer dairesinden oluşan bölümler bulunmaktadır. Burada başlattığımız çalışmalarımızı garaj alan sahasını bir an önce tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunacağız. Kentimiz ve halkımız bunu hak ediyor. Bu ve benzeri çalışmalarımız devam edecek, her şey Bor için, halkımız için ” dedi.

Editör: TE Bilişim