En İyi Narkotik Polis Anne Projesi kapsamında Bor İlçesi’nde düzenlenen programda anne ve anne adaylarıyla bir araya gelen Vali  Mustafa Koç, uyuşturucu ile mücadelede annelerin önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaptı.

Bor Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Vali  Mustafa Koç, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Bor Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Jandarma Komutanı Kd. Albay Nihat Özkök, anne ve anne adayları kadınlar katıldılar.

Anne ve anne adaylarına İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi personelleri tarafından www.narkotikpolisanne.com web sitesi hakkında bilgi verilirken, UYUMA uygulamasının tanıtımı yapıldı. Program çerçevesinde ayrıca ‘İki Ekmek’ isimli kısa filminin gösterimi yapıldı.

Anne adaylarına yönelik yapılan bilgilendirme faaliyetleri öncesinde konuşan Valimiz Sayın Mustafa Koç, anne ve anne adaylarının uyuşturucu ile mücadele konusunda en büyük destekçileri olduğunu dile getirdi. Vali  Mustafa Koç; Devletin, bütün imkanlarını ile uyuşturucunun arzına, talebine yönelik olarak kararlılıkla mücadelesinin devam ettiğinin ifade ederek, tüm çalışmalara rağmen uyuşturucu illetine yakalanan bir vatandaş olması halinde de Devletin tedavi rehabilitasyon anlamında da vatandaşının yanında olduğunun altını çizdi.

Valimiz Sayın Mustafa Koç, En İyi Narkotik Polis Anne Projesi kapsamında yaptığı konuşmasında;

Devlet milleti ile el ele vermeli ve Topyekûn Bir Mücadele Sergilemeliyiz

“Birçok mesele gibi madde bağımlılığı da tüm dünyada artık şekil değiştiriyor. Bağımlılık yapan maddelerin çeşidinin artması, bunlara erişimin kolaylaşması, madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadelede daha çok tedbir almayı gerektiriyor. Devletimiz, geleceğimiz olan gençlerimizin ömürlerinden çalan uyuşturucuyla mücadelesine emniyet ve jandarma teşkilatı ile ara vermeksizin devam etmektedir. Ancak, uyuşturucuyla mücadele sadece güvenlik görevlilerinin belli birimlerinin veya kamu kurum ve kuruluşlarının işi değildir. Olmamalıdır da!  Bu konuda, Devletin milleti ile el ele vermesi, dayanışma içerisinde olması ve seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekir.

Annelerimizle İş Birliği İçinde Olacağız

Bu mücadelede bizlerin de destekçiye ihtiyacı var. Sizlere… Yani annelerimize ve anne adaylarımıza. Bu mücadeleyi sizlerin destek ve duasıyla kazanacağımıza hiç şüphemiz yoktur. İnancımızda, irfanımızda kadim kültürümüzde annelerin yeri her zaman apayrı ve kutsaldır.  Tüm dünyanın ortak sorunu olan bağımlılık konusunda sizlerle dirsek teması kurarak yan yana yürümek istiyoruz. Bizler; geleceğimizi, akıl ve irademizi esir almaya çalışan, gençlerimizi suça iten her türlü bağımlılıktan uzak tutmayı, sokaklarımızı zehirden ve zehir tacirlerinden korumayı milli bir vazife kabul ediyoruz. Bu mücadelenin evimizden başlayarak ele alınması gerektiğine ve annelerimizin desteğiyle daha da başarılı olacağımıza yürekten inanıyoruz.

Bilinçlendirme Eğitimleri Yapılıyor

2017 yılında başlatılan ‘Narko Nokta Projesi’ kapsamında bugüne kadar 64 faaliyet icra edilmiş ve 49 bin 221 vatandaşımız bilgilendirilmiştir. Narko Gençlik Projesi kapsamında 2 faaliyet icra edilmiş 147 gencimize ulaşılmış ve gerekli eğitimler verilmiştir. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları ile 23/10/2020 tarihinde hayata geçirilen ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ Projesi kapsamında bugüne kadar 303 faaliyet icra edilmiş ve 10 bin 278 anne ve anne adayı bilgilendirilmiştir. Proje kapsamında 2023 yılı hedefimiz 16 bin 500 anne ve anne adayına ulaşmaktır. Tüm bu projeler kapsamında bugüne kadar ilimizde toplam 365 faaliyet icra edilerek, 66 bin 102 vatandaşımıza ulaşılmıştır.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Gerekli Çalışmaları Yapıyor

2019 yılında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nda gündeme aldığımız metruk binaların yıkılması konusunda çalışmalar yürütülmekte olup, il merkezi, ilçe ve köylerimizde toplam bin 725 metruk bina bulunmakta iken, yapılan çalışmalar neticesinde bu binalardan bin 129’u yıkılmış, 427’si rehabilite edilmiş, 19’unun yıkım ve rehabilitasyonu uygun görülmemiş, 150 adedinin sit alanında bulunmasından dolayı hali hazırda yıkımı yapılamayan 169 metruk bina mevcuttur.

Dernekler federasyonundan yetimlere bayramlık Dernekler federasyonundan yetimlere bayramlık

Arz İle Mücadelede Güvenlik Güçlerimiz Aralıksız Çalışıyor

            2021 yılında yapılan 884 operasyonda 990 şüpheli yakalanmış, 63’ü tutuklanmıştır. Bu operasyonlarda yaklaşık 83 kilo narkotik madde, 1.553 adet hap ve 789 kök hint keneviri ele geçirilmiştir.

2022 yılında yapılan 900 operasyonda 1.059 şüpheli yakalanmış, 98’i tutuklanmıştır. Bu operasyonlarda yaklaşık 175 kilo narkotik madde, 3 bin 625 adet hap ve 2 bin 600 kök hint keneviri ele geçirilmiştir.

Madde Bağımlılığı Nedeniyle İlimizde Can Kaybımız Yok

Madde bağlantılı ölümler açısından ise; Çok şükür ki 2022 yılında ilimizde bu illette tek bir canımızı kurban vermediğimiz için elbette mutluyuz. Uyuşturucu ile mücadelemiz Sayın Bakanımızın tabiri ile kökünü kurutuncaya kadar, büyük bir azimle, kararlılıkla mücadele ediyor ve bu mücadeleyi boynumuzun borcu olarak görüyoruz.

UYUMA Uygulamasını Her Bir Hemşerimiz Cep Telefonuna İndirmeli

Taleple mücadele noktasında ise Bakanlığımızın öncülüğünde örnek gösterilecek çalışmalar sergiliyoruz. İhbar hatlarımıza gelen bütün ihbarları doğru kabul ediyor, değerlendirmeye alıyor ve hiç gecikmeksizin işlem başlatıyoruz. Bu bağlamda 2020 yılında 81 adet 2021 yılında 158, 2022 yılında ise 106 adet ihbar gelmiş ve bu ihbarlar ivedilikle değerlendirilerek gereği yapılmıştır. İlimizde UYUMA aplikasyonu yaklaşık 2.400 indirme yapılmış ve bu uygulama üzerinden yaklaşık 135 ihbar gelmiştir. Yinelemek istiyorum ki; ihbar hatlarımıza gelen her ihbarla ilgili hiç gecikmeksizin işlem başlatıyoruz.

Muhtarlar Gören Gözümüz, Duyan Kulağımız

Bağımlılıkla mücadele kapsamında kolluk kuvvetlerimizin tüm unsurları ile birlikte zehir tacirlerine kuş uçurtmuyor, nefes aldırmıyoruz. Yine bu bağlamda gözümüz kulağımız olan 24 muhtarımızla WhatsApp hattı kurulmuştur. Mahalle mahalle, sokak sokak uyuşturucu tacirlerinin peşindeyiz.

Her Bir Vatandaşımız Bizim İçin Kıymetli

Bizler ve siz kıymetli annelerimize düşen görev evlatlarımızı sigara, alkol, uyuşturucu ve her türlü bağımlılıktan korumaktır. Tüm tedbir ve yürütülen çalışmalara rağmen bir evladımız uyuşturucu illetine yakalanırsa sakın ha sakın o evladımızı ayrıştırmayalım, ötekileştirmeyelim. Bilakis daha çok sarıp sarmalayalım.

Sözlerime burada son verirken bu Kutlu Devletin varlığı için Al Bayrak uğrunda canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimizden ahirete intikal edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Halen yaşamlarını sürdüren gazilerimizin ömrüne bereket diliyorum. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim