29 Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Bor'da da kutlandı.

(9 Yaşındaki Elçin Çopur'un objektifinden)

 

Haber - Video: Selim GÖKEL / Muharrem TEMEL

  

Saat 10:00'da Bor 100. yıl stadyumunda gerçekleştirilen kutlama törenleri renkli görüntülere sahne oldu.

 

Protokol sıraları boş…

 

Özellikle Siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri Cumhuriyet Bayramında yoktu, bazı siyasi partilerin çelenk törenine bile katılmadığı öğrenildi.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle gerçekleştirilen kutlama törenine Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Cumhuriyet Başsavcısı Derya Altun Giden, Bor Emniyet Müdürü Murat Sönmez, Tarım İlçe Müdürü Nazmi Kayalı, İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, Aile Politikaları Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Selahattin Yücel, Milli Eğitim Mürürü Celalettin Özüdoğru, Bor TSO ve Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç, Bakkallar Odası Başkanı Kadir Yalçın ve hayli fazla vatandaşın katılımı vardı.  

 

 Bor 100. yıl stadyumunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Bor Kaymakamı Abdullah Küçük günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.  Abdullah Küçük yapıtığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bugün ülkemizin her köşesinde olduğu gibi şirin Bor ilçemizde de Cumhuriyetimizin 91'nci yıldönümünü millet olarak coşkuyla kutlamanın haklı  gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Karaman Ermenek'te yaşayan maden kazasında 18 işçinin mahsur kalması nedeniyle, bugünkü bayramı buruk kutluyoruz. İşçilerimizin Allah'tan sabır diliyorum. Atatürk'ün dediği gibi''Türk Milletinin tabiatına ve adaletlerine en uygun idare olan Cumhuriyetin 29 Ekim 1923'te ilan edilmesiyle, Türk milletinin önü açılmıs , kalkınması hızlanmış ve bugün dünyanın en büyük 17. Ekonomisi konumuna gelmiştir”dedi.

 

Borlular ve Sevgili gençler diye konuşmasına devam Kaymakam Küçük; Atatürk'ün "en büyük eserim"dediği Cumhuriyetimizin kıymetini bilmeli, ona sahip çıkmalıyız.Nasıl mı sahip çıkacağız? Öncelikle birlik olacağız.Türk-Kürt, Alevi-Sunni , sağcı-solcu demeden , hepimizin aynı milletin evlatları olduğumuzun bilinciyle kardeşçesine, sevgiyle birbirimize kenetleneceğiz. Sonra herkes işini daha iyi yapacak.Daha çok çalışacağız.İşçı, memur, esnaf, öğretmen, hatta öğrenci kardeşlerim hepimiz daha çok çalışarak gelişmiş ülkelerdeki meslektaşlarımızdan daha iyi bir seviyeye geleceğiz ki böylece çağdaş uygarlık seviyesini yakalayabilelim. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum." dedi.

 

Kaymakam Abdullah Küçük'ün konuşmasını yapmasının ardından kutlama etkinliklerine geçildi. Kutlama programlarında sırasıyla Ortaokul ve Liseden birer öğrenci şiir okudu. Daha sonra Muay Thai gösterisi ve sısa mesafeli Atletizm yarışmaları yapıldı. Yapılan yarışmalar sonucunda ise dereceye giren öğrencilere Bor Kaymakamı Abdullah Küçük tarafından ödülleri takdim edildi. Geçit töreninin yapılmasıyla birlikte tribünleri dolduran vatandaşlar büyük bir coşku yaşadı. Özellikle Askerlerin geçit törenini gerçekleştirmesi Bor Halkı tarafından büyük bir beğeni ve alkış aldı.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesinde daha önce gerçekleştirileceği açıklanan Halk oyunları gösterisi ve müzik şöleni Karaman ili Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazası sonucunda iptal edildiği duyuruldu.

 

 

Editör: TE Bilişim