Bor İlçe Müftülüğü Bor İlçesinde Sokullu Mehmet Paşa Camii Çay Bahçesinde düzenlenen törenle başlayan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri devam ediyor. 



Bor İlçe Vaizi Muhammed Yusuf YAŞAR'ın sunduğu programda açılış Kur'ân-ı Kerîm'i İlçemiz Sokullu Mehmet paşa Camii İmam-Hatibi Ömer ÖZTÜRK tarafından okundu.



Kur'ân-ı Kerîm okunmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Sayın Sebahattin KESTİ konuşmasında, 2003 yılı itibariyle dünya üzerindeki engelli sayıları ve istatistik bilgilerini aktardıktan sonra Peygamberimiz (sav)'in engelli sahabelere davranışlarından örnekler vererek; önemli olan manen engelli olmamaktır, bedenen engelli olmak, bir zillet değildir. Bedenen engelli olan muvahhid kardeşlerimin, manen engelli olmadıkları için, engelli olmayan kardeşlerimizden hiçbir farkı yoktur. Hatta takva açısından Allah katında daha da üstün olabilirler, vurgularında bulundu.

 

 

Bor Sokullu Mehmet Paşa Camii Müezzin-Kayyımları Yusuf YÜKSEL ve Recep BAŞTÜRK tarafından, konuklarımıza İlahi ziyafeti sunuldu.




Bor Ticaret Odası Başkanı Emrah ÇALAPKULU, Müftülüğümüz ve Din Gönüllülerimiz ile birlikte temin edilen Akülü Özürlü aracı, İlçemiz Toki Mahallesinde meskûn ortopedik engelli Mevlüt BUDAK isimli vatandaşımıza hediye edildi.



Hafta öncesinde İlçemiz Merkez Dedepaşa Camii’nde ve Merkez Toki Büyük Camiin ile Merkez Toki Kur’ân Kursunda Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet sloganı çerçevesinde engelli rampaları yaptırılmıştı.



Yoğun ilgi gören Bor’daki programa katılan tüm vatandaşlarımıza Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitap hediye edildi.





Camiler ve Din Görevlileri Haftası  dolayısıyla Halil Nuri YURDAKUL Konferans Salonunda “Hz. Peygamber'in Engelilere Tanıdığı Kolaylıklar “konulu bayanlara yönelik panel programı yapıldı.

 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Bor İmam-Hatip Lisesi Ortaokulu Müdürü Hüseyin KOÇ ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hüseyin Oğuz ATA'nın eşliğinde İmam-Hatip Ortaokulunda okuyan öğrencilerimiz, İlçe Müftümüz Sebahattin KESTİ'yi makamında ziyaret ettiler.


Bahçeli Kasabası Düğün Salonunda “Hz. Peygamber'in Engellilere Bakışı ve Asr-ı Saadette Engelliler” konulu panel yapılacak.

 


Ayrıca İl Müftüsü Hasan ÇINAR Bey'in “Camiler ve Din Görevlilerinin Toplumdaki Fonksiyonları “ konulu konferans programı, İlçemiz Halil Nuri YURDAKUL Konferans Salonunda 06/10/2012 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.



Hafta boyunca isteyen vatandaşlarımız, başlatmış olduğumuz HER CAMİYE BEŞ ADET MEALLİ KUR'ÂN-I KERÎM KAMPANYASINA katılabilirler. Detaylı bilgi ve katılım için Bor İlçe Müftülüğüne başvurulabileceği belirtildi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim