Bor Avcılar ve Atıcılar Derneği önceki gün Niğde ve Bor’da aktif avcılık ve atıcılık yapanların bir araya geldiği bir etkinlik düzenledi.
Bor Pınarbaşı mevkiinde gerçekleşen etkinlikte avcılar ve atıcıların katıldığı nefes kesen yarışmalar da vardı. Avcı ve atıcıların yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği programa Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat da katıldı. Ayrıca aileler hafta sonunda hem bir sosyal etkinliğe katılma hem de dinlenme fırsatı buldular.
 
Programdaki yarışmaların ilk etabında avcılar köpeklerinin hünerlerini sergiledi. Yaklaşık 500 metrelik bir alanda bulunan bıldırcını arayan avcı köpeklerinin performansları sahiplerine çeşitli ödüller kazandırdı. İkinci etapta ise katılımcılar atıcılıklarıyla yarışma imkânı buldular. 5’er kişilik gruplar halinde atıcılar 5’er atışla trap makineleri tarafından fırlatılan diskleri vurmaya çalıştılar. Rüzgârlı hava nedeniyle pek çok yarışmacı hedefi ıskalasa da katılanlar içinde 5’te 5 yapanlar da oldu.
Avcılık kültürü gelişiyor
Yarışmalar sonunda ise kazananları çeşitli ödüller bekliyordu. İlk 3’e girenlere başarı kupaları verilirken ana ödül ise bir av tüfeğiydi. Uzun yıllardır Bor Avcılar ve Atıcılar Derneği üyesi olarak avcılık faaliyetlerinde bulunan ve daha önce Akdeniz bölgesi birincisi olan köpeği bu yarışmada da dereceye giren Mehmet Ali Çetin etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede gerçekleştirdikleri programın Niğde ve Bor yöresinde avcılık ve atıcılık kültürünün geliştiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.
Tarih boyunca Türklerde avcılığın önemli bir yeri ve kültürü olduğunu da ifade eden Çetin, amatör olarak başladıkları avcılığın ve atıcılığın sosyal hayattaki yerine dikkat çekti. Niğde ve Bor yöresindeki av eğlencelerinin zaman zaman Yaban TV gibi avcılık üzerine yayınlarıyla öne çıkan televizyon kanallarında da yayınlandığını kaydeden M. Ali Çetin, av sezonunun açılmasını heyecanla beklediklerini sözlerine ekledi.




Editör: TE Bilişim