Bor İlçesinde  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kaymakamlık Binası önündeki meydanda  toplanıp “ Atatürk ve Gençlik Yürüşü” ile başladı. Yürüyüş korteji bando ve bayraklar eşliğinde Bor İlçe protokolu ile birlikte Eski Hükümet Meydanı’na gelindi. Meydanda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra sadece Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi Atatürk büstüne konuldu.

 

Programda, Toki Anadolu Öğretmen lisesi öğrencisi şiir okudu, Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı. İlçemiz okullarında çeşitli sportif faaliyetlerde derece alan takım ve öğrencilere kupa ve ödülleri verildi.

 

19 Mayıs Kutlamalarının stadyumda yapılması Eğitim Bakanlığınca yasaklanmasından dolayı töreni izleyen az sayıda vatandaş kaldırımlarda oturmak yada ayakta izlemek zorunda kaldı.

 

Hükümet Meydanındaki törenin ardından Halil Nuri Bey  Belediye Kültür Merkezine geçildi, burada Toki Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin ve Niğde Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı müzik şöleni yapıldı ve 19 Mayıs Bayramı töreni son buldu.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garnizon Komutanı Önder Kamiloğlu, diğer daire  amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler  ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim