Geçtiğimiz ay Birleşmiş Milletler tarafından resmen açlık bölgesi ilan edilen başta Somali olmak üzere Etopya, Kenya, Uganda ve bölge ülkelerine yardım kampanyası başlatan Bor Ticaret ve Sanayi Odası, Ramazan Bayramı’na kadar 50 Bin Lira para toplamayı hedefliyor.
Önceki gün Bor Ticaret Odası Meclis Salonu’nda meclis üyelerinin katılımıyla birlikte Meclis Başkanı Fikret Daş, Ticaret Odası Başkanı Emrah Çalapkulu ile birlikte Bor İlçe Müftüsü Sabahattin Kesti katıldığı kampanya bilgilendirme toplantısında 2.500 TL para toplandı.
Açılış konuşmasını yapan Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu, TOBB ( Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği)’nin başlattığı kampanya ile toplanan paraların birleşeceğini ifade etti. Çalapkulu yardımın gerekliliği konusunda yaptığı açıklamada; “Tarihi sorumluluk ve insani gereklilik kavramlarını önemseyen ilçemiz tüm okullarını devlete yük olmadan kendi hayırseverleriyle yapmış bir ilçedir. Bu yüzden; Bor ilçemizdeki iş camiasını ve ilçemizdeki yardım sever insanları bu kampanyaya da katılmaya davet ediyoruz.
 Afrika'da 40 milyonun üzerinde insanın, özellikle de çocukların, kuraklığın da etkisiyle kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatmak isterim.

Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de büyük bir insanlık dramı yaşanılmakta, 21. yüzyılı yaşadığımız bir dönemde 40 milyona yakın insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olması içler acısıdır.

Bizler tarihimiz boyunca yardımlaşma ve paylaşma geleneğimizle tanınmış bir milletiz. Bu yüzden de Afrika’da yaşananlara karşı kayıtsız kalmamalıyız. Oruç ibadetimizi yerine getirirken, nefsimizle, açlıkla ve susuzlukla mücadele içine girerken, çok daha güç koşullar altında hayat mücadelesi veren Afrika halkını unutmamalıyız.

Dolayısıyla içinde bulunduğumuz şu rahmet ve mağfiret ayında bizlere düşen bir görev bulunuyor”


Sefalet içinde ıstırap çeken on binlerce çocuk, kadın ve yaşlıya karşı hem tarihten gelen sorumluluğumuzun ve insanlığın gereği olarak yardımda bulunmak gerekmektedir. “Peygamber Efendimizin "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" Hadis-i Şerifini hatırlamalıyız. İşte bu çerçevede BOR TSO olarak, kampanyayı başlatıyoruz.” Dedi.
İlk katılımcı Bor TSO ve Başkan Çalapkulu Oldu
Bor Ticaret Odası’nın başlattığı kampanyaya odanın kendisi mevcut bütçesi üzerinden 1.000 TL yardımda bulunarak ilk bağışı yapmış oldu. Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu’da kampanyaya şahsi destek olmak için 1.000 TL odanın açtığı hesaba para yatırarak kampanyanın ilk şahıs bağışçısı oldu. Daha sonra meclis üyelerinden Mustafa Karagül’de 500 TL bağış yaptığı kampanyaya İlçe Müftüsü Keski 50 TL’lik yardımla destek oldu. Başkan Çalapkulu kampanyaya herkesin bütçesi oranında destek olması gerektiğini hatırlatarak, bu konuda oda çalışanlarının her türlü özveriyi göstererek bağış yapmak isteyenlere yardımcı olacağını ifade etti.
Müftü Keski: “Fitre Yerine Geçer!”
Bor İlçe Müftüsü Sabahattin Keski Meclis Üyelerine hitaben yaptığı konuşmada; “Bu kutsal ayda inananlar, kardeşlerine yardım elini uzatacaktır. Bizler diyanet olarak böylesine anlamlı kampanyayı olumlu buluyor ve destekliyoruz. Kişi yardımı ne niyetle yaparsa ona sayılacağından Diyanet İşleri Yüksek Kurulu asgari 7.5 TL olarak belirlediği fitre miktarını buralara gönderebilirsiniz!” diyerek kampanyanın dini açıdan bir sakınca oluşturmadığını ifade ederek bütün Müslümanları bu ve buna benzer kampanyalara destek olmaya çağırdı.
Bor TSO Ramazan’da Yardımlara Devam Edecek!
Bor Ticaret Odası Başkanı Emrah Çalapkulu yaptığı açıklamada gelenekselleşen Ramazan Yardım Kampanyası’nın bu yılda devam edeceğini ifade etti. Çalapkulu; “20 meclis üyemiz 25’şer yoksul ailemize 40 TL yardımda bulunarak toplamda bu ay 20 bin lira yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım edeceğiz” dedi. Bu yardımların oda bütçesi ile alakası olmadığını ve tamamen meclis üyelerinin kendi bütçelerinden karşılandığını ifade eden Çalapkulu; “amacımız Bor’un kardeşlik ve dayanışma duygusunu Oda olarak, katkı sunmak ve bu birlikteliğin toplumun bütün kesimlerine yayılmasını sağlamaktır” dedi.
Başkan Çalapkulu 746 üyeli Bor Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ramazan dışında da sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edeceğini ifade ederek, üyelerinin bu ayda Borlu esnafa yakışır bir biçimde hareket ederek gerek Afrika’daki açlıkla mücadele eden insanlara, gerekse Bor’un fakirlerine sahip çıkacağını vurguladı.
Afrika’ya uzanan kardeşlik elinin banka hesap numarası: Türkiye İş Bankası Bor Şubesi 5621- 551576

Afrika’ya uzanan kardeşlik elinin banka iban numaralari:

 

T. İŞ BANKASI BOR ŞB             TR44 0006 4000 0015 6210 5515 76

T . HALK BANKASI BOR ŞB     TR52 0001 2009 6480 0016 0000 58

TC ZİRAAT BANKASI BOR ŞB   TR39 0001 0002 1633 7768 7350 01



Editör: TE Bilişim