Bor Belediyesi’nin başlatmış olduğu yaşanabilir modern bir kent projesi çalışmaları tüm hızıyla, aralıksız devam ediyor.

 

Bor’da Fatih Mahallesi sakinleri ve Bor Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin kent merkezine yaya ulaşımını sağladığı tren yolu üst geçidi yıkılarak, yerine Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın ilgili makamlarla sürdürdüğü görüşmeler sonunda Bor’da DDY Tren garı önündeki eski üst geçit, yıkılarak yerine DDY Tren rayları altından geçen yeni alt geçit yapımı tamamlandı.Vatandaşların DDY üzerinden yürüyerek karşı tarafa geçerken yaşamakta oldukları mağduriyetleri giderildi.

 

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak; DDY Bölge Müdürlüğü ve ilgili makamlarla görüşmelerde bulunan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat açıklamasında; Bor ilçemizin daha yaşanabilir bir kent dokusuna kavuşturulması noktasında çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.Bilindiği üzere DDY Tren İstasyonu ve demiryolu rayları kentimizin büyük mahallesi olan Fatih mahallesini sakinlerinin şehir merkeziyle ulaşımları vatandaşlar tarafından büyük ölçüde sorun yaşanmakta idi.Eski üst geçidin kullanılmasında da vatandaşlar güçlüklerle karşılaşılıyor ve Pazar alış verişini elinde file ve çantasıyla bu noktadan geçerken tern raylarının üzerinden geçerek tehlikeler ve mağduriyetler yaşanmaktaydı.Bu yeni alt geçidin yapılmasında girişimlerimiz amacına ulaştı.Havaların ısınması ile birlikte çevre düzenlemelerini de tamamlayacağız.

  

Bor'un çehresi değişiyor.

 

Fatih mahallesi sakinleri ve buradaki Üniversite öğrencilerimiz de yoğun yaya geçişini Tren rayları üzerinden yaya geçerek can tehlikesi taşımadan buradan rahatlıkla yapacaklar. Halkımızın talepleri doğrultusunda Bor Tren İstasyonunda yeni alt geçit’in tamamlanması vatandaşlarımızı mutlu etmiştir. Belediye olarak kalıcı çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 






Editör: TE Bilişim