Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ankara’da TEİAŞ Genel Müdürlüğü'nde Bor Karma OSB’nin trafo merkezi ihalesinin gerçekleştiğini müjdesini verdi. 


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; "yapılacak olan trafo merkeziyle birlikte elektrik maliyetinin yüzde 20 azalacağını söyledi.


Kılıç konuyla ilgili şunları dedi: “İnşallah iyi bir müteahhitte denk düşer suratla bizim trafo merkezimiz inşa edilmiş olur. Bor OSB’nin dağıtım şirketi yetkisi var. Biz doğrudan TEİAŞ’tan elektriği satın alabileceğiz. Araya bir firma sokmaksızın esnafımıza doğrudan satın aldığımız elektriği vereceğiz. Buda elektrik fiyatlarında yüzde 20’lik bir azalma olacak. Dolayısıyla esnafımızın üretim maliyetini düşürmesini rekabet edebilirliğini arttıracağız. Bu gelişme umuyorum Bor OSB’yi Türkiye’deki OSB’lerin içerisinde daha özel bir yere taşıyacak. Bor OSB’nin coğrafyası itibariyle Mersin Limanına yakınlığı, bir ana yolun üzerinde bulunması ulaşım imkanındaki kolaylık, Konya, Kayseri, Adana gibi insanların toplu olarak yaşadıkları illere yakınlığı zaten Bor OSB’yi cazip kılıyordu" dedi. 

Vali Kılıç, Bor OSB’nin tescil alanı çalışmalarının bittiğini ve 4 bin dönümlük bir alanın OSB’ye ilave ettiklerini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim