Bor İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bor İlçesinde iftar programı düzenledi. 


Haber-Foto: Abdurrahim TÜRKASLAN






 İlçe Müftülüğü Kayabaşı Belediye Parkı Sosyal Tesislerinde verdiği iftara İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, Garnizon Komutanı Fatih DAĞLI, Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, İlçe Emniyet Müdürü Hayri ŞAHİN, İl Müftüsü Alaeddin GÜRPINAR, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz ERGUN, CHP Bor İlçe Başkanı Erdal GEVREKÇİ, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluş  temsilcileri, SYDV kayıtlı üyeler ve müftülük personeli katıldı.

Merkez Sokullu Paşa Cami-i İmam Hatib-i Ömer ÖZTÜRK’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti, ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet GÖRMEZ’in Ramazan mesajı  müftülük V.H.K.İ Veli ERDEM tarafından okundu.  İlçe Müftüsü Sebahattin KESTİ Açılış konuşması yaptı. Mesajlarında Ramazan’ın kardeşlik ve dayanışma açısından önemi TDV’nın bu mübarek günlerde verdiği katkı ve Bor şubesi olarak Bor’da verilen hizmetlerden bilgiler verdi. Merkez Kör İsmail Cami-i müezzini Hasan DELİASLAN’ın okuduğu ezanla iftarlar açıldı.


İl Müftüsü Alaeddin GÜRPINAR iftarda yapmış oldukları dua’nın akabinde Bor ilçe Kaymakamına, Belediye Başkanına, İlçe müftülüğü TDV Bor şubesine, Ramazan ayı içerisinde Başkanlığın ‘’Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman ‘’temasına yakışan bu jestine kalbi teşekkürlerini ifade ederek gönül coğrafyamız Balkanlarda ,Orta Asya'da kardeşlerimizin, soydaşlarımızın dindaşlarımızın yaşadığı bütün mekanlarda, dostluğun kardeşliğin, perçinleşmesini istiyoruz"dedi.


Bor İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK iftarda yaptıkları konuşmalarında ‘’Bor ilçemiz Türkiye’de tarihiyle, kültürüyle belli başlı sayılı bir ilçe. Bu sene  Bor’un 430. İlçe oluş yılı. Pek az ilçede böyle bir tarih vardır. Bugün bakıyoruz bin 600' lerden kalma burada camilerimiz var, Sokullu Mehmet Paşa Vakfıyesinin yaptırmış olduğu cami-isi ve külliyesi var. Böyle pek çok cami-i ve eser var. Böyle tarihle iç içe bir ilçe Türkiyede azdır. O yüzden Borlularla tarihleriyle ne kadar öğünsem azdır. Ramazan ayı dostluk, kardeşlik rahmet ve bereket ayı Bu mubarek ayda konu komşumuzla fakirimizle zenginimizle, Bu mubarek ayda hepimiz bunun idrakinde olmalıyız.  Bu gün, bu iftar yemeği bunun bir örneğidir. Bu daveti gerçekleştiren ilçe müftümüze . Belediye Başkanımıza, katılımlarından dolayı İl müftümüze, davetlilere ve emeği geçen herkese teşekür ediyorum’’ dedi.

Program,Sokullu Mehmet Paşa Cami-i görevlileri Yusuf YÜKSEL, Ömer ÖZTÜRK'ün ilahi dinletileriyle sona erdi.



Editör: TE Bilişim