2012 yılı Ramazan ayına ulaşabilmenin heyecanını ve manevi hazzını hissetmeye başladıklarını bildiren İlçe Müftüsü Sebahattin KESTİ, Ramazan da dini hassasiyetlerin artacağını söyledi.


Bor Müftüsü Sebahattin Kesti Ramazan ayına girilmesi nedeniyle bir açıklama yaptı. Kesti açıklamasında şu görüşlere yer verdi. 




Bor Müftülüğü olarak Camilerimizde görev yapan bütün İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlarımızla ve Kur’ân Kursu Öğreticilerimizle yapılan toplantıda; Ramazan ayı hazırlıklarımızı gözden geçirdik.

19 Temmuz 2012 Perşembe akşamı ilk teravih namazımızı kılıp gece Sahurla orucumuza başlayacağız. Ramazan Ayı vesilesi ile bütün Camilerimizde görevli arkadaşlarımız tarafından cemaatimize Mukabele okunacaktır. Mukabele zamanları her camimizde cemaatimize ilan edilecektir.

Bayan görevlilerimizce bütün Kuran Kurslarımızda ve aşağıdaki camilerimizde hanımlar için Mukabele okunacaktır. Mukabele saatleri Kur’ân Kursu hocalarımız tarafından cemaatimize duyurulacaktır.


S.No

Camii Adı

1

Yahya Baran Camii

2

Toki Mevlana Camii 

3

Kütüplü Camii

4

Selçuk Hatun Camii

5

Hacı Veli Camii

6

Kör İsmail Camii


Ramazan Ayı boyunca her gün Öğle ve Teravih namazları öncesi merkezi vaaz sistemiyle vaazlar devam edecektir. Öğle, teravih ve bayram vaazlarımız 95.0 Bor Fm kanalı üzerinden de yayınlanacaktır. Öğle vaazları 12:15’te, bayram vaazımız saat 06:05’te başlayacaktır. Teravih vaazlarımız ise teravih namazından tam 40 dk. önce başlayacaktır.

Ayrıca mahallî basın organlarından Borun Sesi Gazetesinde İlçe Müftüsü Sebahattin KESTİ ve İlçe Vaizi Muhammed Yusuf YAŞAR’ın kaleminden RAMAZAN SAYFASI tertip edilmiştir.

Bor Müftülüğümüzün 1402 Hatim, 142 Meal, 14 Tefsir okuma kampanyası devam etmektedir. Okunan Hatim, Meal ve Tefsirleri aşağıdaki telefonlara bildirilmesi gerekmektedir. Böylece okunan Hatim, Meal ve Tefsirlerin duaları Kadir Gecesinde toplu olarak yapılacaktır.

İlgili telefonlar     : (0388 311 79 26)

Hatimle Teravih namazı Merkez Enes Efendi Camimizde kıldırılacaktır. Vaaz ve İrşat Programı bütün Camilerimizde Ramazan ayı boyunca teravih namazlarından önce uygulanacaktır. Sabah Ezanları ve Oruç İmsakla beraber başlayacak; tüm camilerimizde imsakla beraber aynı anda sabah ezanı okunacaktır.

 İlçemizde İTİKÂF’A Merkez Sokullu Mehmet Paşa, Toki Yunus Emre, Dedepaşa ve Kör İsmail Camilerimizde girilecektir.  

'Diyanet İşleri Başkanlığımızca tespit edilen Fitre Miktarı asgari (en az) 8,5 TL (Sekiz lira elli kuruş)'dir.

İlçe Müftülüğümüz kanalıyla Fitre ve Zekatlarını fakirlere ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız Türkiye Diyanet Vakfı “ZİRAAT BANKASI BOR ŞUBESİ  33776832-5004” nolu hesabına yapacakları fitre ve zekat miktarlarını yatırmaları gerekmektedir.

'Kadir Gecesi 14 Ağustos 2012 Salı gecesidir. Kadir gecesinde Merkez Sokullu Mehmet Paşa ve Fatih Camilerimiz sabah namazına kadar ibadete açık bulundurulacaktır.

15.08.2012 Çarşamba günü saat 13.30 da Niğde Merkez Dışarı Camiinde dört din görevlimizin icra edeceği “Kur’an Ziyafeti” programı yapılacaktır. Tüm halkımız davetlidir.

SAKAL-I ŞERİF ziyareti 18/08/2012 tarihinde Merkez Sokullu Mehmet Paşa Camiinde saat 09:00-12:00 saatleri arasında yapılacaktır. Bu saatler dışında ziyaret yapılmayacaktır.

Engelli vatandaşlarımız için aşağıdaki Camilerimizde düzenlemeler yapılmış, engelli vatandaşlarımız bu camilerimizde ibadetlerini kolaylıkla yapabileceklerdir.

S.No

Camii Adı

1

Kör İsmail Camii

2

Çayırlı Camii

3

Halil Efendi Camii

4

Karaca İbrahim Camii

5

Sertoğlu Camii

6

Hacı Durmuş Camii

7

Hacı Kasım Camii

8

Hacı Veli Camii

9

Öksüzoğlu Camii

10

Acıgöl Camii

11

Şeyh İlyas Camii

12

Abdurrahman Paşa Camii

13

Bilal-i Habeş Camii

Bayram namazı 19 Ağustos 2012 Pazar günü saat 06.41’de kılınacaktır. Sahur ve iftar vakitlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için görevlilerimizle birlikte halkımızın da hassas davranmaları ve İl Müftülüğümüz İlçe Müftülüğümüzce düzenlenen imsakiyelere riayet etmeleri gerekmektedir. Ayrıca imsak ve iftar ezanları okunduğu esnada Diyanet Takvimlerinden vakit ve saat kontrolü yapılarak tedbirli olunması önerilir.

İbadetlerimizin daha içtenlikle yerine getirilebilmesi; kimsesizlerin gariplerin ihtiyaçlarının giderilebilmesi; Akraba ve Komşuluk ilişkilerinin daha güzel yaşanabilmesi, amacıyla karşılaştığınız her türlü soru ve sorunlarınızda Müftülüğümüzün Şifahi Sorular Hattı olan  0 388 311 79 26, 0 533 553 53 68 ve 0 535 778 67 50 nolu telefonlarını rahatlıkla arayabilirsiniz. Bu vesileyle ilçemizin, Ülkemizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan ayını tebrik ediyoruz."denildi.

NİĞDE İLİ İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN...


BOR İLÇEMİZ İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN



Editör: TE Bilişim