Bor Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı araç ve ekiplerin birlikte çalışma işbirliği ile Bor şehir merkezi içerisinden geçen Özden (Umman) Deresi ve çevresi tamamen temizleniyor.
Bor Belediyesi, kent merkezi içerisinden Akkaya Barajı kaynaklı sulama suyunun akmakta olduğu Özden deresinin çevre düzenlemesini de yaparak, aynı zamanda şehre görsel bir güzellik katan derenin temiz kalmasına da özen gösteriyor
Dere ıslah çalışmaları ile birlikte, periyodik olarak yaptığı çalışmalarda derenin içinde biriken çamur ve kumları, oluşan yabancı bitkileri, ağaç parçaları ile moloz gibi malzemeleri iş makineleri ve ekipleri tarafından toplamaya devam ediyor. İnsan sağlığı ve çevre temizliğine duyarlı çalışmalar sergileyen Bor Belediyesi, Çevresel atık ve diğer yabancı malzemeler kamyonlara yüklenerek bölgeden uzaklaştırıldı. İçlerinde onlarca kamyon malzemenin çıkartıldığı Özden deresi temizliği dere güzergâhı boyunca periyotlar halinde temizliğine devam ediliyor. Temizliğin yapılmasının ardından; yaz mevsimi itibari ile dere buyunca zirai ilaçlamalarını da periyotlar halinde yapıyor. Özden deresi içerisi ve çevresinde hava sıcaklığı ile oluşabilecek sivrisinek ve böceklerin yok edilmesi amaçlanıyor.
Dere ve açık sulama suyu kanalları ıslahının yanı sıra dere temizliklerinin de önemli olduğunu vurgulayan Bor Belediye Amacımız halkımıza hizmettir. Belediye olarak dere temizliklerini belirli periyotlarla sürdürüyoruz. Halkımızın sağlığını koruyucu çevresel çalışmalarımızı ara vermeden devam edeceğiz dedi.



















Editör: TE Bilişim