Bor Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar düzenlediği basın toplantısı ile Bor esnafına müjdeli haber verdi.

Tyana otelde yapılan basın toplantısında bir yıllık hizmetlerinin değerlendirmesini yapan Bor Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar kooperatif olarak bir yılda çok güzel işler yaptıklarını belirtti.

Toplantıya Bor Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar, Halk Bankası Bor Şube Müdürü Mustafa Güneş Ulaş, Halk Bankası Müdür Yardımcısı (KobiMIY) Süleyman Kıraç, KobiMIY Erdem Eren, Operasyon Asistanı Hilmi Evin, Bor Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Gürbüz Bakırcı, Kooperatifin Denetim Kurulu Üyelerinden Faruk Ataman ve üyeler Rasim Delen, Osman Gür, Murat Oldaç ve muhasib Mustafa Koçak katıldılar.

Hızar basın açıklamasında şunları söyledi; “2012 Mart ayında göreve geldik. Seçildiğimiz günden bu yana çok güzel işler başardık. Kooperatifimize borçlu olan esnaf oranımız yüzde 89 iken bu oran şu anda yüzde 37’ye düştü. Bu düşüşle birlikte kooperatifimiz 7’inci durumda bulunduğu risk gurubundan 4’üncü guruba yükseldi. Bu yükselme ile esnafımıza kullandırmış olduğumuz kredi limitlerimizde de ciddi oranda bir artış meydana geldi. Daha önce 35 bin olan yeni işyeri ve ekipmanlar için vermiş olduğumuz kredimizi 70 bin TL ye çıkarmış olduk. Özellikle taşıt alımlarında 250 bin TL ye kadar kredi kullandıra biliyoruz.  Bu gelişmeler Bor Esnafı için güzel gelişmelerdir ve esnafımızın vatandaşlara hizmet için kullanacağı bir fırsat durumundadır” diye konuştu.

Bor Halk Bankası Şube Müdürü Mustafa Güneş Ulaş ile planlı ve disiplinli bir çalışma içinde bulunduklarını belirten Hızar; “Hedefimiz gelmiş olduğumuz bu noktayı en yükseğe taşımaktır. Risk gurubunda 1’inci düzeye çıkmak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz ve 120 bin TL’lik krediyi esnaflarımıza kullandırarak Bor Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifini Türkiye’nin en itibarlı kooperatifi konumuna getireceğimize inanıyorum. Biz bunu başarabilirsek Bor esnafının da sesini duyurmuş olacağız. 4’üncü guruba yükseldiğimiz bugünden itibaren bu durumun esnafa yansıması çok daha iyi olacaktır. Başbakanımız geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada esnafımızın kullandığı bu kredilerin yıllık yüze 4 faizli olduğunu bir yılı geçmesi durumunda da yüzde 5 olacağını belirtti. Bu esnaflarımız için avantajdır” dedi.

 

Kooperatifimiz esnafımızın çabasıyla büyüyecek

4’üncü gurupta olmalarının yüzde 37 olan borçlu esnaflar olduğuna vurgu yapan Bor Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar “ Biz Kooperatif olarak en üst seviyeye çıkmayı hedefliyoruz fakat bu konuda esnafımıza büyük görevler düşüyor. Esnaflarımız senetlerini gününde öder ve ödeme konusunda gereken titizliği gösterirlerse hem bir sonraki kredi kullanmalarında sorun yaşanmamış olur hem de diğer esnaflarımızın kredi kullanma şanslarını da arttırmış olurlar. Biz kooperatif olarak risk oranımızı ne kadar çok üste taşırsak bu oranın esnafımıza yansıma oranı da o derece yüksek olacaktır. Biz yönetim olarak Halk Bankası Bor Şubesi ile el ele vererek kooperatifimizi eski saygın yerine taşımayı amaç edindik. Esnafımızın bize verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmek içinde elimizden gelen çabayı gösteriyor ve onların güvenine layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim