Bor Belediyesi,İş-Kur, KOSGEB ve Ahika işbirliği ile  düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursu Mehmet Cindemir Sosyal Tesislerinde verilen  eğitim ile tamamlandı.

Niğde İş-Kur İl Müdürlüğü,Niğde KOSGEB ve Ahika arasında imzalanan protokol kapsamında kendi işini kurmak isteyenlere Bor Belediyesi desteğiyle girişimcilik kursu verildi.

Kişilerin yeni iş kurmaları amacıyla altyapı oluşturmak, teşviklerden faydalanabilmelerini sağlamak" amacı ile düzenlenen eğitimlerde kursiyerler, görevli eğitim uzmanları tarafından, "Girişimcilik eğitimlerinin sınanması, iş fikrinin geliştirilmesi, satış pazarlama teknikleri, işletme içi planlar ve iş planı hazırlama" gibi konularda 25'er kişilik 2 sınıf halinde bir eğitim verildi.

07.12.2015 tarihinde başlayan ve 18.12.2015 tarihinde sona eren kurs ile ilgili açıklamalar yapan  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,kurs eğitim uzmanları Gülfem Aldırmaz ve Mustafa Hilmi Aybaş'a teşekkür etti.Başkan Erat,Bor Belediyemizce,İş-Kur, KOSGEB ve Ahika işbirliği ile açılan bu girişimcilik kursu yeni işyeri açacak girişimciler için son derece önemlidir. Bu kurs ile birlikte girişimcilere % 30-% 70 destek ve hibe verilmektedir.Bu destek ve hibe ile makine ekipmanları, kira, personel maaşı, elektrik su telefon gibi işletme giderleri, diğer işletmenin kuruluş masrafları olarak desteklenecek. Girişimcinin gerekli teminatı karşılaması halinde % 70 destekle makine ekipman ve demirbaş alımına banka teminat mektubu karşılığında iki yıl ödemesiz, sıfır faizli kredi kullanabiliyor.Bu kurs ile birlikte hem girişimcimiz hayallerindeki işyerini kurma imkanına kavuşacak, hem de ilçemiz kazanacak.Girişimci kurslarına yoğun ilgi vardı. Önümüzdeki günlerde yeni kurslarımızı girişimcilerin talepleri doğrultusunda sürdürmeyi amaçlıyoruz,dedi.


Editör: TE Bilişim