Tüm yurtta olduğu gibi Bor ilçesinde de Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramının 96.Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haber: Ali AKBAŞ


Gençlik Haftası, 96.Yıl,  19 Mayıs Bayram töreni Bor Kaymakamlık bahçesinde Protokol üyeleri,Milli Eğitim,Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü,Sivil Toplum kuruluşları,öğrenciler ve halkın katılımıyla Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Atatürk Büstüne Milli Eğitim,Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü,Sivil Toplum kuruluşları ve Siyasi Partilerin çelenk sunumu ile başladı.


96.YIL HALK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI


Atatürk Büstüne çelenk sunumunun ardından,katılımcılar Atatürk Anıtından 100.Yıl Stadyuuna yürüyüş kolunda bayrak ve flamalarla kortej halinde “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Halk Yürüyüşü” marş ve sloganlarla gerçekleşti.vatandaşlar Halk yürüyüşüne alkışlarla destek verdi.


“Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı “ 100.Yıl Stadyumunda çeşitli sportif etkinlikleriyle kutlandı.


“Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı “ 96.Yıl  kutlamaları 100. Yıl Stadyumunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Ömer Solak tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşması ardından Bor Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden İrem Devecioğlu,”Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hale Ünüvar “Gençliğin Ata’ya Cevabı” şiirini tüm okul öğrencileriyle birlikte okudu. Toki Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hicran Önal “O Geliyor” adlı şiirini okudu. Bor Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Furkan Girgin “Şu Sonsuz koşu” adlı şiirini okudu.


Gençlik Bayramı 96.Yıl kutlamalarında, Okul öğrencileri tarafından hazırlanan folklor gösterileri,erkek ve kızlar halat çekme yarışması,100-200 metre erkek-kızlar ferdi kısa atletizm koşusu yarışmaları,penaltı atma yarışmaları ve Taekwando gösterileri büyük heyecan ve ilgi gördü.


Yarışmalarda başarılı olan ve finale kalan sporcu öğrenci ve okullara ödülleri verildi.

Bor kaymakamı Abdullah Küçük tarafından ferdi kısa atletizm kızlar-erkekler koşusu yarışmalarında birinci olan öğrencilere madalyaları verildi.  Bor Garnizon Komutanı İkmal Kd.Albay Fatih Dağlı tarafından kızlar halat çekme yarışması birincisi olan öğrenci ve okullara madalyaları verildi.  Bor Belediye Başkanı S ıtkı Erat tarafından penaltı atma yarışması birinci olan öğrenci ve okullara madalyaları verildi.


Bor Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Güçlü tarafından halat çekme yarışması birincisi  olan öğrenci ve okullara madalyaları verildi.

Milli Eğitim Öğretmenleri tarafından Müzik şöleninde kahramanlık ve yöresel halk türküleri canlı müzik eşliğinde seslendirilmesi ardından sporcularla protekol hatıra fotografları çektirdiler.   


19 Mayıs Atatürk’ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı törenine Bor Kaymakamı Abdullah Küçük,Garnizon Komutanı Kd.İkmal Albay Fatih Dağlı,Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Güçlü,İlçe Emniyet Müdürü Murat Sönmez,İlçe Jandarma Bölük Komutanı,Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun,CHP İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi,MHP İlçe Başkanı Ahmet Ermiş,MHP Partisi Milletvekili adayları Dr.Murat Işıklı,Mimar Hakan Er,İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Tecimer,Sabri Özdağ,Ferhat Kavaklıoğlu,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru,İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürü Ömer Solak,Kurum müdürleri,okul müdürleri,Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ganime Şeren ve Yönetim kurulu üyeleri,öğretmenler,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Editör: TE Bilişim