Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu (MİGFED) tarafından “Medyaya Özel Gazete” sloganıyla tanıtımı yapılan “Bizim Medya Gazetesi”’nin ilk sayısı yayınlandı.


            Medya sektörüne yönelik mevcut tek gazete olma özelliğini taşıyan “Bizim Medya Gazetesi”nin her ay 10 bin tirajlı olarak okuyucuya ulaşacağını söyleyen MİGFED Genel Başkanı Kenan Macit “Türk basınının sivil toplum örgütlerini tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen Türkiye’nin en büyük basın meslek kuruluşu Gazeteciler Konfederasyonu üyesi Ankara merkezli Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu, medya alanında ihtisaslaşmış ülke genelindeki cemiyet, dernek ve birlikleri federasyon çatısı altında bir araya getirdi. Böylesine güçlü bir örgütlü yapının, sesini tüm Türkiye’ye duyuracak bir yayın organına ihtiyacı olduğunu hemen gördük ve harekete geçtik” dedi.


Büyük çaba gösterdik…

Medyanın mevcut durumda ve bu çapta  kendi sesini dile getirecek bir yayın organının bulunmamasının büyük eksiklik olduğunu, bunun için de Türkiye’deki tüm medya kuruluşlarını, tüzel kimliklerini sahiplenecek böyle bir gazeteyi hayata geçirmek için yoğun çaba gösterdiklerini de söyleyen Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Kenan Macit konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşe öncelikle gazetenin ismini koyarak başladık. Yönetim Kurulumuzun kararıyla “Bizim Medya” ismi doğdu. Türkiye’nin dört bir yanında medyaya emek veren federasyonlarımız , cemiyetlerimiz ve gazeteci arkadaşlarımız, daha işin başında gazetemizi sahiplendi ve destek verdi. Mutfakta süren yoğun çalışma süreci sonunda gazetemizin ilk sayısını çıkardık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Medyanın ortak sesi olacak…

“Bizim Medya Gazetesi”nin hiçbir zaman yanlı yayın yapmayacağını, tek hedefinin medyanın bütününe sahip çıkmak olduğunu da sözlerine ekleyen MİGFED Genel Başkanı Macit “Bizim misyonumuz, birilerinin işaret ettiği tarafa doğru yönelmek değil, medyanın tarafsız ve ortak sesi olmaktır. Bunun içinde yayın politikası her ne olursa olsun, sorun yaşayan, haksızlığa uğrayan tüm basın kuruluşlarına ve gazetecilere sahip çıkmak ve arkasında durmak bizim gerçek sorumluluğumuz olacaktır” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim