Eğitimci Göksel Rıza Özkan, “Ülkemizin anaları, bacıları, kız kardeşleri kısacası güzel yurdumun tüm kadınlarının bedeni yaşamı pahasına, kendisinin dışında, evde kocasının, babasının, okulda müdürünün, işyerinde amirinin, karakolda polisin özetle hep erkeklerin, erkek egemen sistemin denetimi altındadır. Bu tespitimden demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi parti yapılanmaları muaf değildir. Oralarda da erkek egemen zihniyet hükmünü sürdürmektedir”dedi.

     
   Kadınının nerede yaşayacağının, nerede çalışacağının, kiminle evleneceğinin, nasıl giyineceğinin, nasıl oturup kalkacağının, nasıl eğleneceğinin, nasıl seçeceği ve nasıl seçileceğinin erkek egemen sistem tarafından belirlendiğini dile getiren Özkan, “Oysa kadınlar nerede yaşarsa yaşasın statüsü ne olursa olsun ülkemizde pişirme, temizlik, bulaşık, ütü, çocuk bakımı yapan yapması en doğal işlermiş gibi içselleştiren ev içi emeği buna rağmen görülmeyen, değerlendirilmeyen kariyerini çocuk bakımı ve ev işlerindeki başarısıyla birlikte yürütebiliyor ise başarılı azledilen kadınlarımız. Kısacası yaşadığımız ülkede ve dünyada üreten, doyuran, doğuran, yani yaşamı sürekli kılan siz kadınlar. İyi ki varsınız. Tüm güzelliğinizle ve üretkenliğinizle dünyayı yaşanılır kılıyorsunuz.
 
         Söylemeye dilim, yazmaya elim varmıyor ama bir de kendi gücümüzün artık farkına varsanız. Evet, bu gün Kadınlar Günü, yüz elli dört yıl önce bu gün yani 1857 yılının 8 Mart günü Amerika'da giyim ve konfeksiyonda çalışan işçi kadınların eşit işe eşit ücret ve 10 saatlik iş günü için başlattıkları mücadele ruhuyla kendi kaderinizi kendiniz belirlemelisiniz.   Bu da örgütlenmekten, kendiniz adına konuşmaktan ve siyasetin her alanında kadınlar olarak var olmanızdan geçiyor. Tüm insan ırkının eşit, demokratik, özgür ve mutlu bir dünyada yaşaması dileğiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüz, Günümüz kutlu olsun. El ele omuz omuza yaşanılacak bir dünya kurmaya Clara Zetkinlerin, Rosaların bilinciyle İpeklerin,Merallerin direngenliğiyle haydi mücadele saflarında ki haklı yarinizi almaya.haydi özgürce yaşamaya” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim