Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar ve Müzik öğrencilerinin hazırladığı “En Güzel Haliyle Kadın” temalı resim sergisi ve müzik dinletisi sanatseverlerle buluştu.

Niğde'de Tatilin İlk 5 Gününde 42 Trafik Kazası Oldu Niğde'de Tatilin İlk 5 Gününde 42 Trafik Kazası Oldu

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi binasında üç gün açık kalacak serginin açılışı; Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendi ve Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar tarafından gerçekleştirildi. Açılışta ayrıca da Çiğdem Olgun Şimşek'e Görsel Sanatlar Öğretmeni Yeşim Karakuş tarafından karakalem portre çalışması hediye edildi.

Yeşim Karakuş, öğrenciler tarafından hazırlanan sergide birçok teknikle hazırlanan kadın portresi olduğunu söyledi. Yeşim Karakuş ayrıca Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı sağlayan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve anneleri Zübeyde Hanım’a ait karakalem tekniğiyle hazırlanan portrenin Niğde Bilsem öğrencisi Azra Mercan tarafından hazırlandığını ve sergide yer aldığını belirtti.

Merkez Müdürü Eser Kahraman, "böylesine anlamlı bir günde bütün kadınlarımızı en güzel şekilde “Sanat” ile anmak istedik. Resim ve Müzik grubu öğretmenlerimiz Yeşim Karakuş, Erdal Karakuş, Naciye Burcu Uslu İnsel, Yusuf Andaç ve Mehmet Aras’a ve emeği geçen Sanat grubu öğrencilerimize teşekkür ediyorum," dedi.

Editör: TE Bilişim