İl Tarım Müdürü Nizamettin Bilhan 14 Mayıs “Dünya Çiftçiler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak Niğdeli Çiftçilerin Çiftçiler Gününü kutladı.
 
         İl Müdürü Bilhan yayınladığı mesajda; Ülkemizin eşsiz bir tarım potansiyeline sahip olduğunu belirterek dünyadaki gidişata paralel olarak ülkemizde de tarımda modernleşmenin ivme kazandığını, tarımsal işgücünün niteliğinin eğitimle artırılmasının hem tarımda verimliliği hem de işgücünün kırsalda, tarım dışı sektörde ve kentlerde istihdam imkanlarını artıracağını kaydetti. Bilhan “ Tarımdan elde edilen her bilgi ve teknolojik imkanlardan Türk çiftçisinin yararlanması ülkemizin topyekün kalkınması için zorunluluktur. Biz de bu zorunluluğun bilincinde olarak Niğde’li çiftçilerimizi tarımdaki gelişen son teknolojilerden haberdar etmek amacıyla eğitim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
 
         Bu eğitimlerin yanında Bakanlık olarak gerek İl Özel İdare Müdürlüğümüz gerekse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığımızla ortak projeler geliştirip uygulayarak çiftçilerimizin milli gelirden aldıkları payı yükseltme konusunda çalışmalar yapıyoruz.
 
Bu vesileyle ülkemizin kalkınma sürecinde önemli görevler üstlenen ve günlük yaşamımızın sürdürülmesine büyük katkıda bulunan Niğdeli çiftçilerimizin çiftçiler gününü kutluyor, bugün olduğu gibi bundan sonra da her türlü tarımsal konuda kendilerinin yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum dedi.


Editör: TE Bilişim