İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “ Bi Hareketine Bakar Hayat ” mottosu ana temalı Trafik Kampanyası kapsamında Trafik Güvenliğinin en üst noktaya taşınması ve emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve kampanyanın en etkin şekilde geniş kitlelerle buluşturulması amacıyla Niğde’de çeşitli noktalarında Emniyet Kemeri uygulamaları yapıldı.

Niğde-Bor yolunda başlatılan uygulamaya Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Nihat Özkök, jandarma ve polis ekipleri katıldı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, araç şoförlerine Emniyet kemeri takmanın önemini anlatırken sürücülere de ‘‘Bi Hareketine Bakar Hayat ” mottosu yazılı maske, kolonya ve kırmızı düdük hediye etti.

Kayseri-Niğde yolu üzerinde bulunan Jandarma Kontrol Noktasında oluşturulan Yaşam İçin Bir Mola isimli Yaşam Tünelinde sürücülere Emniyet Kemerinin önemini anlatan video gösterimi yapıldı.

Yapılan kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘‘ Bildiğiniz üzere 1 Kasım itibari ile içişleri bakanlığımız tarafından ‘‘ Bi Hareketine Bakar Hayat ’’ mottosuyla kampanya başlatıldı. Kampanyadaki temel amacımız sürücülerimizi emniyet kemeri kullanmaya teşvik etmek. Onları emniyet kemeri kullanmaya özendirmek. İlk etapta paylaşılan görsellerle merak konusu uyandırıldı. Bugünde uygulama noktalarında arkadaşçalarımızca yapılan denetimlere katıldık. Sürücülerimiz ile temas ederek onlara emniyet kemeri kullanımının önemini anlatıyoruz. Yapılan araştırmalara göre emniyet kemeri takmak kazalarda ölüm riskini yüzde45, ağır yaralanma riskini ise yüzde 60 oranında azaltıyor. Emniyet kemeri kullanmanın önemi ortada. Ayrıca birde yaşam tünelimiz oluşturuldu. Bu yaşam tünelimizde de araç sürücülerine ve araçta bulunanlara emniyet kemerinin önemini ve kemer takılmadığında meydana gelen kazalarda neler olduğu. Kemer takan vatandaşların emniyet kemeri takıldığında kazayı ne kadara az hasarla atlatıldığı videolar anlatılıyor. İnşallah bu tüm çalışmalarımız beklentilerimize hizmet etmiş olur. Tüm vatandaşlarımıza kazasız belalısız yolculuklar diliyorum.’’ diye konuştu.

Niğde'de Tatilin İlk 5 Gününde 42 Trafik Kazası Oldu Niğde'de Tatilin İlk 5 Gününde 42 Trafik Kazası Oldu

Editör: TE Bilişim