Niğde Belediye Meclisi, 2016 Yılı Kasım dönemi toplantısını Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda gündemle ilgili 9 madde karara bağlandı.

Yoklama ve bir önceki toplantıya ait kararların tasvip edildiği toplantıda şehir imar planıyla ilgili İmar Komisyonu’ndan gelen raporlar görüşüldü. Şehir imar planıyla ilgili tadilat, talep ve tekliflerin karara bağlandığı toplantıda Belediye Meclisi, ilkokul yapılması şartıyla Sarıköprü Mevkii’nde Niğde Belediyesi’ne ait bir arsanın Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesini onayladı.

Niğde Belediye Meclisi ayrıca Yeşilburç Mevkii’nde 20 bin metreküp kapasiteli yeni bir su deposu açılması projesini onaylayarak, kredi kullanılması ve yapılacak diğer işlemler için Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a yetki verdi.

Niğde Belediyesi’nin 2017 mali yılı rüsum-harç ve ücret tarifeleri 2017 yılı bütçe kararnamesinin müzakere edildiği toplantıda, önümüzdeki yılın bütçesinin, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun düzenleyeceği rapor doğrultusunda Aralık ayı toplantısında Belediye Meclisi’ne sunulması kararlaştırıldı.

Belediye Meclis Toplantısında ayrıca, SS 35 Nolu Kooperatifi araçlarının güzergah değişikliği talebi de görüşüldü. Zabıta Müdürlüğü’nce tanzim edilecek rapor doğrultusunda kooperatifin talebinin yeniden görüşülmesi kararlaştırıldı.

 

 
Editör: TE Bilişim