Niğde Belediyesi, il genelindeki ihtiyaç sahibi ailelerin belirlenmesi için ‘mobil ekipler’ kurdu. Belediye görevlerince evlerinde ziyaret edilen ailelerin ihtiyaçları  belirleniyor, gerekli yardımlar en kısa sürede ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan mobil ekipler, şehri adeta sokak sokak gezerek ihtiyaç sahibi aileleri tespit ediyor. Niğde Belediyesine yapılan yardım taleplerinin de değerlendirildiği saha çalışması kapsamında muhtaç durumdaki ailelerin gıda, giyim, ısınma ve barında gibi ihtiyaçları tek tek tespit ediliyor. Ailelerin, mobil ekiplerce belirlenen temel ihtiyaçları Niğde Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, sosyal belediyecilikte gerçekten çok önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirterek, “Ekiplerimiz ilimizin her noktasını adım adım geziyor. Nerede ihtiyaç sahibi vatandaşımız var ise tek tek tespit ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ve ailelerimin ihtiyaçları belirleniyor. Niğde Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı, muhtaç vatandaşlarımıza yardım edebilmek için seferber ediyoruz” dedi.

Akdoğan, Niğde Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarında çıtayı daha da yükselteceğini vurguladı. 




Editör: TE Bilişim