Böylece hangi mahallede, hangi tarihte hangi hizmetlerin yapılacağı önceden belirlenmiş olacak. 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mahallelere sunulacak hizmetlerin sistematik olarak takvime bağlanması için yapılacak çalışma öncesinde, mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Başkan Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı toplantıda, bundan sonra mahallelerde yapılacak altyapı, üst yapı, çevre düzenlemesi ve diğer hizmetlerin takvime bağlanması konusunda aldıkları kararı mahalle muhtarlarına bildirdi. İşletmeciliğini Niğde Üniversitesinin üstlendiği tarihi Göncü Konağının restoranında düzenlenen toplantıda, aldıkları kararla ilgili açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bu yıldan itibaren mahallelerde Niğde Belediyesi birim müdürlüklerinin yapacağı çalışmaların bir takvim çerçevesinde gerçekleştirileceğini belirtti. Başkan Akdoğan, " Mahallelerimizin sorunları ve bu sene yapılması gereken işlerle ilgili bir çalışma, bir doküman meydana getirmek ve bu işleri bir takvime bağlamak için bu gün muhtarlarımızla bir araya gelmek istedik. Muhtarlarımız, kendi mahallelerinin sorunlarını ve mahallelerine yapılması gereken hizmetleri yazılı olarak önümüzdeki günlerde belediyemize getirecek.

Biz de ilgili başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimizle bir toplantı yapıp, yaz döneminde hangi mahallede, hangi hizmetin hangi tarihte yapılacağını takvime bağlayacağız. Böylece hem belediye olarak biz hem de mahalle muhtarlarımız hangi hizmetin hangi tarihte yapılacağını önceden bilmiş olacak." diye konuştu. 

Zaman zaman bazı mahallelerden "Biz buraya şu hizmeti alamadık" şeklinde şikayetler aldıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, " Mahalle muhtarlarımızla birlikte mahallelerimizdeki sorunları ortaya koyarsak, bu sorunları bir çalışma takvimine bağlayarak çözümü konusunda da takipçi olmuş oluruz. Sorun çözülmezse başkan yardımcılarımıza veya ilgili birimlere 'biz bu mahallemize şu hizmeti yapacaktık, bu neden yapılmamış' diye sorabiliriz" şeklinde konuştu.

Başkan Akdoğan, "Bu takvimi önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşalım, Belediye birimleri, müdürlüklerimizle bu çalışmaları yürütsünler. Amacımız gayemiz bir çalışma takvimi çerçevesinde 2016 yılındaki çalışmalarımızı, bir zemine oturtarak yürütmeyi planladık, düşündük inşallah bugün ilk adımını atmış olacağız. Bundan sonraki günlerde de bu adımları gereği, günü, vakti, saati geldiği müddetçe de atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner de tüm muhtarlar adına yaptığı konuşmada, "Sayın Başkanımıza böyle bir toplantıyı organize ettiği ve bizleri davet ettiği için teşekkür ediyoruz. Niğde Belediyesi'nin hizmetlerinin takvime bağlanması düşüncesini de muhtarlar olarak olumlu karşılıyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim