Belediye Başkanlığı olarak her zaman engellilerin yanında olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, engelliler gününde, Sakatlar Derneği Niğde Şubesine 5 adet akülü tekerlekli sandalye hediye etti.



Dünya engelliler günü olarak belirlenen 3 Aralık Engelliler Gününde de Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yine engellilerin yüzünü güldürdü. Engelliler gününde, engellilerin ihtiyaçlarına yönelik yapılan çalışmaları anlatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 5 adet akülü tekerlekli sandalye ile onların bir isteğini daha yerine getirdi. 


Hayatı paylaşmak için engel yok diyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Bundan on sene öncesine bakıldığında nüfusun yüzde 10’nu oluşturan engelli arkadaşları bu kadar tanımıyorduk. Hükümetimizin ve toplumumuzun engellilere göstermiş olduğu bu gün ki ilgisine baktığımızda şartların gözle görecek kadar değiştiğini ve engelli arkadaşlarımıza olan duyarlılığın ortaya çıktığını görmekteyiz. Engellilerimiz,  görmemiz gereken yok sayılamayacak bir gerçeğimizdir. Onların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Sonuç olarak engelli arkadaşlarımız bizim insanımız, dolayısı ile Niğde Belediyesi ve şahsım adına Sakatlar Derneğimiz ve engelli arkadaşlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Onların sıkıntılarını kendi sıkıntılarımız olarak sayıyor ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapamaya devam ediyoruz. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak adına kaldırımlarda tekerlekli sandalye kullanan engelli arkadaşlarımız için geçişler yaptık. Onların toplu taşıma araçlarını kullanabilmesi için otobüslerimizde düzenleme yaptık. Spor konusunda ise engelli arkadaşlarımızın basketbol takımını ve işitme engelli arkadaşlarımızın da futbol takımlarını Niğde Belediye Spor bünyesine alarak giderlerini Niğde Belediyesi olarak biz üstlendik. 3 Aralık Engelliler Günü için Niğde Belediyesi olarak Sakatlar Derneğimize 5 adet akülü sandalye hediye ediyorum. Derneğimizin ve engelli arkadaşlarımızın her türlü sorunu bizim sorunumuzdur her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.









Editör: TE Bilişim