Niğde Belediyesi ve Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı tarafından okul servislerini kapsayan ‘S Plaka’ toplantısı Niğde Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı.

Niğde’de faaliyet gösteren okul servislerinin ‘S Plaka’ konusundaki taleplerinin görüşüldüğü toplantıya Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan ile Niğde’de faaliyet gösteren okul servislerinin yetkilileri ve çalışanları katıldı.

Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan toplantıda yaptığı konuşmasında, Niğde’de faaliyet gösteren ve geçimini okul servis taşımacılığından sağlayan esnafların ‘S Plaka’ konusunda yaşadıkları belirsizliğin biran önce çözülmesini istedi.

S Plaka konusundaki belirsizliğin sona erdirilmesi ve sorunun çözümü için bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Kızıltan, “Servis taşımacılığı yapan esnaflarımızın S Plakasının çıkarılmasıyla birlikte, işine ve aracına iş garantisiyle birlikte, okul ve aile arasındaki bağı da güçlenecektir. Belediye Başkanımız Emrah Özdemir’in özverili ve gayretli çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bu anlamda kendisini takdirle karşılıyoruz. Çevre illerimizde S plakası başarılı bir şekilde uygulanırken Niğde’de S plaka ile ilgili şu ana kadar somut bir adım atılmamıştır. S Plakası olmayan nadir illerin arasında üzülerek ifade etmek istiyoruz ki Niğde’de bulunmamaktadır. Bu da bizi üzmektedir. Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası ve üyelerimiz olarak S plakanın bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz. Başkanımızdan da bu konuda çalışma yapmasını talep ediyoruz” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Belediye başkanı görevine geldikten sonra belediye başkanı olarak S Plaka karşı olduğuma dair birtakım söylentiler olduğunu belirterek, “Benim babamda esnaftı. Bende esnaflık yapıyorum ve benim çocuklarımda esnaf olacaklar. Her zaman yüz yüze bakacağız. Ben bu ilin belediye başkanıyım ve benim ferdi davranma gibi lüksüm yok. Bizim görevimiz bu ilde yaşayan herkesin daha iyi ve güzel bir şekilde yaşamalarını sağlamak, değerlerine değer, gelirlerine gelir katmaktır” dedi.

Başkan Özdemir, S Plaka için neler yapılabilir, şartlar nelerdir ve nasıl olacak onları burada sizlerle karşılıklı konuşarak ne sizleri nede başkalarını mağdur etmemek için çalışmaların yapılması çok önemlidir dedi.

Belediye olarak bu konuda ellerini taşın altına koyacaklarını belirten Başkan Özdemir, “Belediye olarak biz elimizi taşın altına koyalım dedik. Gerek valilik, emniyet ve belediye olarak biz çalışma başlatacağız. Bu toplantıda karar verecek olan sizlersiniz, siz kararı verin bizlerde üzerimize düşeni yapalım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim