Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Aşağı Kayabaşı ve Yukarı Kayabaşı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.


'Başkan Mahallenizde' sloganı ile, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın düzenlediği 'Halk Günü' programı Aşağı Kayabaşı ve Yukarı Kayabaşı Mahallesi için gerçekleştirildi. Sakarya İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan mahalle sakinlerine, 3 yıl süresince yapılan hizmetleri anlatan Başkan Akdoğan, vatandaşın sıkıntılarını ve isteklerini de dinledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Cengiz Ecemiş, Yakup  Yerlikaya,Mustafa Yiğit ve Belediyenin birim müdürlerinin de hazır bulunduğu halk gününde, mahalle sakinleri yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve isteklerini dile getirdiler.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "3 yıldır Niğde Belediyesi olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Mahallelerimizin sorunlarını tüm mahallelerimizde olduğu gibi, Aşağı Kayabaşı ve Yukarı Kayabaşı Mahallelerimizin sorunlarını da muhtarlarımız bize ilettiler bizde bu sorunların çözümü noktasında bugüne kadar gayret gösterdik. Niğde'nin park ve bahçe anlayışını, değiştirdik. Niğde'mizin birçok yerine modern parkların bahçelerin oyun gruplarının yapımı bizim dönemimizde gerçekleştirildi. Yeşil alanlarının sayısının artırılmasının ve eskimiş alanların yenilenmesinin bizim dönemimizde iyi bir noktaya geldiğini söyleyebilirim. Bir diğer konu da, büyük bir bölümünü çözdüğümüz kanalizasyon sorunu. Biz bu konuda hakikaten önemli mesafeler kat ettik. Yapılmayanları yaptık, düşünülmeyenleri düşündük ve bunların hepsini hayata geçirdik. Niğde'mizde zahire pazarı ile hal iç içeydi biz bunu ayırdık, yeni bir zahire pazarı yaptık ve hizmete sunduk." dedi.

Akdoğan "Yine Niğde'mizde Melekgirmez dediğimiz bölgedeki eğlence mekanlarının hepsini toparladık ve Hıdırlık Mevkii'ne yaptığımız o mekanlara taşıdık ve Niğde'mizin merkezindeki o görüntüleri Niğde'mizin dışına taşımış olduk ve burada da hiç kimseyi mağdur etmedik. Melek girmez diye adlandırılan bölgedeki vatandaşlar siz sadece bunu yapın biz başka bir şey istemiyoruz diyorlardı. Bu hizmeti de bizim dönemimizde gerçekleştirdik.

Dere Mahallesi ve Şahinali Mahallesinde iki tane kapalı pazarın yapımını gerçekleştirdik. Niğde'miz Niğdeolalı bir tane kapalı Pazar yerine sahip değildi şu anda üçüncüsünü planlıyoruz önümüzdeki yıllarda yeni bir kapalı pazarı yapıp halkımızın hizmetine sunacağız. Bunun dışında önemli bulduğumuz Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçirmek üzereyiz. Bununla ilgili tüm alt yapı çalışmalarımız tamamladık. Kentsel Dönüşümün Niğde'miz için önemli projelerinden bir tanesi olduğuna hep beraber şahitlik edeceğiz. Niğde Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerden bir tanesi Arsenik Arıtma Tesisi. Niğde'nin volkanik bir yapısı var. Özellikle yaz aylarında içme suyu şebekemizde artan arsenik oranını arıtmak için Hıdırlık Mevkii'ne bir arsenik arıtma tesisi yaptık ve bunu da halkımızın hizmetine sunduk. Ayrıca üst yapı kapsamında binlerce ton asfalt üretiyor halkımızın geçiş güzergahlarına asfaltlama, kaldırım, bordür çalışmalarının yapıyoruz. Özellikle ana arterlerimizin tamamını bu sene asfaltlıyoruz. Ara sokaklarımızı ise yetişebildiğimiz kadarını bu sene kalanını ise Niğde Belediyesi olarak önümüzdeki yıl asfaltlayacağız.Niğde'mizde asfaltlanmadık bir yer bırakmayacağız. Yaptıklarımız elbette yapacaklarımızın teminatıdır." diye konuştu.






Editör: TE Bilişim