Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, onbir ayın sultanı Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte ev ziyaretlerine başladı. Çatkapı ziyaretler gerçekleştiren Başkan Akdoğan, vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını ilk ağızdan dinliyor.

Her fırsatta halkın arasında olmaya özen gösteren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ramazan Ayında da geleneği bozmadı. Esnaf ziyaretlerini sürdüren Başkan Akdoğan, Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte çat kapı ev ziyaretlerine de başladı. Çat kapı ziyaretler sırasında vatandaşlarla sohbet eden, onların sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ramazan ayı boyunca yüzlerce vatandaşı evlerinde ziyaret etmeyi planlıyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediyelerin görevlerinin sadece yol yapmak, kaldırım yapmak olmadığını, sosyal faaliyetlere de önem vermesi gerektiğini söyledi. Bu düşünceden yola çıkarak Niğde Belediyesi bünyesinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nü oluşturduklarını anımsatan Başkan Akdoğan, “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz, kurulalı henüz 2 yıl olmamasına rağmen çok önemli projeleri hayata geçirdi. İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın yasal çerçeve içerisinde her ihtiyacını gidermeye yönelik çalışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızın maddi imkansızlıklardan ya da sağlık sorunlarından dolayı mağdur olmaması için Niğde Belediyesi olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. Kurduğumuz aşevi, çorba pınarı, yeni yerine taşıdığımız Gönül Marketi gibi birimlerimiz hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hem de  kimsesiz yaşlılarımızın, sağlık sorunları nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor. Aynı zamanda tekerlekli sandalye, yakacak, giyecek, hatta beyaz eşya ve mobilya ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da gerekli destekleri yapıyoruz” dedi.

Başkan Akdoğan, Ramazan Ayının manevi atmosferi içerisinde  vatandaşlarla daha çok bir arada olma arzusu taşıdıklarını ifade ederek, “Vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz. Yüzyüze görüşerek onların sorunlarını dinliyor ve imkanlarımız ölçüsünde çözüm buluyoruz. Yine Ramazan ayı kapsamında 9 ayrı mahallemizde toplu iftar yemeği vereceğiz. Amacımız bir gönül sofrası oluşturarak, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içinde tüm gönüllere dokunmaktır” diye konuştu.


 
 
Editör: TE Bilişim