Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, üzerinde yaşadığımız toprakların dünyanın en kıymetli coğrafyası olduğunu belirterek, bu nedenle milletimizi rahatsız etmek isteyen güçlerin olduğunu ancak hiç bir gücün bu ülkeyi bölemeyeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen iki ayrı etkinlikte konuşma yaptı.  Polis Haftası etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gazi aileleri onuruna Polisevi'nde  yemek verildi. Başkan Akdoğan; Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Albay İbrahim Taşkın, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, şehit yakınları ve gazilerin katıldığı yemekte   bir konuşma yaptı. Başkan Akdoğan, şehit yakınlarının ve gazilerin her zaman Türk milletinin baştacı olacağını vurguladı.  Son dönemlerde dünyanın önemli bir süreçten geçtiğini anlatan Başkan Akdoğan, "Ülkemizde artış gösteren terör olayları hepimizi üzüyor. Sınırda nöbet tutan polisimiz ve askerimiz sayesinde biz burada rahat oturabiliyoruz. Ülkemizi koruyan güvenlik güçlerimiz için ne yapsak azdır. Terör nereden gelirse gelsin bununla mücadele etmek şart. Polisimiz, askerimiz kutsal görev icra ediyor. Şahadet şerbetini içen güvenlik görevlilerimiz Peygamber efendimize komşu olacaklardır" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende de bir konuşma yaptı. Başkan Akdoğan, "Ülkemizin kalkınmasını, ileri gitmesini, gelişmesini, güçlenmesini istemeyen dış güçler ve onun ülkemizdeki bir takım uzantıları, bir takım maşaları özellikle büyükşehirlerimizde ve güneydoğu bölgemizde bir takım terör olaylarını artırmış durumdalar" diye konuştu. Başkan Akdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Tabi ülkemizi bölmek isteyen, milletimizi rahatsız etmek isteyen güçler var. Bir defa şunu söylemek istiyorum hiç bir gücün bu ülkeyi bölmeye bu milleti parçalamaya gücü yetmeyecektir. Göz bebeğimiz olan polis teşkilatımızın ve yine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin  her türlü fitnenin, fesadın, terörün üstesinden gelecek güçte olduğunu biliyoruz. Bu bakımdan bu güne kadar şehit olmuş olan askerimizi, polisimizi rahmetle anıyorum. Yine yaralı ve gazi olanlara şifa dilerken, Allah'tan polisimize, askerimize güç vermesi; bu ülkenin çakılına dahi zarar gelmesini engellesi, temennisinde bulunmak istiyorum.

Bu ülke Türklerin,Türkler Anadolu'ya geldiği günden beri bu topraklarda yaşamak için bedel ödemişlerdir. Şunun farkındayız, bu coğrafya Dünya'nın en pahalı coğrafyası, en kıymetli coğrafyası ve dünyanın tüm ülkelerinin gözü de bu coğrafyanın üzerinde. Bu bakımdan bu milletin başından belayı bir takım güçler eksik etmemiş, bundan sonrada etmeyecekler bunu biliyoruz. Ancak bizim de onlarla mücadelemiz devam edecek. Allah, bu mücadele de tüm polis teşkilatımıza, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize her zaman galip gelmeyi nasip etsin diyorum" diye konuştu.

 

http://www.borhaber.net/guncel/baskan-akdogan-ulkemizi-bolemeyecekler-h19997.html

Bor Haber tarafından gönderildi 11 Nisan 2016 Pazartesi
Editör: TE Bilişim