TRT Anadolu Televizyonu’nun Hakan Tuzcu ve Arzu Türkdoğan tarafından sunulan “Anadolu’nun Sesi” isimli programına katılan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, görevde bulundukları 3 yıl içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 


Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile TRT Anadolu kanalı tarafından ortaklaşa yayınlanan “Anadolu'nun Sesi” programına konuk olan Başkan Akdoğan, canlı yayında, Niğde ile ilgili tarihi mekânlar, sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında genel bilgiler vererek, Belediye tarafından Niğde’ye yapılan hizmetlerden ve yeni projelerden bahsetti.

 

Hafta içi her gün saat 10.30'da yayına başlayan “Anadolu'nun Sesi” programını Arzu Türkdoğan ile Hakan Tuzcu birlikte sunuyor. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın canlı yayın konuğu olarak katıldığı “Anadolu’nun Sesi” programına Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç telefon bağlantısı ile katıldı.

 

Vali Alim Barut Niğde’ye yatırım yapılması için çalışmaların sürdüğünü ve yatırımcıyı Niğde’ye davet ettiklerini belirterek, Çin’den bir araba firmasının Niğde’ye yatırım yapacağını söyledi.

 

Telefon Bağlantısı ile canlı yayına katılan Niğde Üniversitesi Rektörü Görür, Üniversitenin kurulduğu günden bugüne kadar geldiği noktadan bahsederek, katkılarından dolayı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti.

 

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç ise Niğde’nin tarihi özelliklerinden ve geçmişten günümüze taşıdığı eserlerden bahsetti.

 

Yatırımların Niğde için önemine değinen ve Niğde’deki organize sanayi bölgelerinin yatırımcı için en uygun bölgeler olduğunu söyleyen Başkan Akdoğan, Üniversitenin Niğde’ye katkılarına değindi. Akdoğan, Niğde’nin tanıtımına önem verdiklerini ve bunun için birçok çalışmanın altına imza attıklarını ifade etti.


Daha yaşanılabilir bir Niğde için gayret gösteriyoruz… 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkanlığı görevine gelmeden önce de Niğde’nin sadece şehircilik açısından değil, genel manada diğer sorunlarını da yakından takip ettiklerini belirterek, “Gördüğümüz eksiklikleri nasıl giderebiliriz, nasıl sorunsuz bir şehir ortaya çıkarabiliriz, yaşanabilir bir şehri nasıl Niğde halkına yaşatabiliriz? Bunun için de projelerimizi, planlarımızı ortaya koyduk ve göreve gelir gelmez çalışmaya başladık. 

Şehrimizi geleceğe taşımak, bölgenin cazip bir ili haline dönüştürebilmek, bölgesinde bir çekim merkezi oluşturmak amacıyla projelerimizi bir bir gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 

Belediyemizi daha güçlü, dinamik, kurumsal yapıya kavuşturmak bizim için önemli. Yani belediyeyi gerçekten sorunlarını iyi bilen, bunları sağlıklı projelendirebilen, bunları vatandaşın hizmetine sunabilen, kaynakları verimli kullanabilen bir yapıya dönüştürmeyi ilk hedefimiz olarak belirledik.


Şehirlerin tanıtımı yeni yatırımlar için önem taşıyor… 
Niğde Belediyesi olarak, ilimizin tanıtımını yatırımcı açısından, turizm açısından yapıyoruz. İl dışından yatırımcı davet ediyoruz. Kendi imkânlarımızı onlara tanıtıyoruz, turizm imkânlarını tanıtıyoruz. Dolayısıyla şehirleşme adına çalıştığımız kadar da şehrimizi tanıtmak adına da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Niğde teşvik uygulanan illerin başında geliyor. Niğde ve Bor Organize Sanayi Bölgelerinde yatırımcıları yatırım yapmaya davet ediyorum. Niğde, şartları ve bölgesel konumu bakımından yatırım yapılacak yatırıma en uygun illerin başında geliyor.

 

Seçim öncesi vaat ettiklerimizin çok üzerinde projeler yürütüyoruz… 

Şu an gerçekleştirmekte olduğumuz, devam eden ve planlama aşamasında olan projelerimiz, seçim öncesinde vaat ettiklerimizin çok çok üzerindedir ve projelerimizi de bir bir hayata geçiriyoruz. Dolayısıyla icraatları kısa bir sürede anlatmak mümkün değil.


Bu hizmetlerimizden başlıklar altında bahsedecek olursak; Öncelikle şehrimizi yaşanabilir seviyeye getirmek için alt yapı çalışmalarını başlattık ki bu bütün şehrin ana merkezleri başta olmak üzere yani halkın yoğun kullandığı tüm noktalarda alt yapıları yeniledik. 

Niğde genelinde altyapısıyla birlikte cadde ve sokaklarımızda düzenleme çalışmaları gerçekleştirdik. Asfaltlama çalışmalarımız şehir genelinde devam ediyor. Bu yıl itibariyle merkezdeki bütün ana caddelerin, sokakların tamamını bitirmiş olacağız. Bu tabi merkezle kalmıyor, diğer mahallelerimizde de aynı çalışmaları sürdürüyoruz. 

Sosyal Belediyeciliğe büyük önem veriyoruz… 
Sosyal Belediyecilik alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. NİĞMEK adı altında meslek edindirme kursları açtık. Bunun yanı sıra gençlerimiz başta olmak üzere onlara yönelik sportif faaliyetlere önem verdik. Belediye Aşevi’ni kurarak günlük iki öğün sıcak yemeği ihtiyaç sahibi vatandaşımıza kapısına kadar ulaştırıyoruz. Diğer yandan kurduğumuz Çopra Pınarı ile öğrencilerimiz başta olmak üzere halkımıza hayırseverlerimizin desteğiyle haftanın 6 günü sıcak çorba ikram ediyoruz. Yardım merkezimizle giyecek ve kuru gıda yardımlarında da bulunuyoruz.

 

Yaşlılarımıza ve Engellilere yönelik uygulamalara ağırlık verdik…
Şehir içi taşımacılığında Engellilerimize uygun halk otobüslerinin alınmasını sağladık. Niğde Valiliğimiz ve İl Özel İdaresinin desteğiyle Engellilerimizi bir dernek binasına kavuşturduk. Bütün cadde ve sokaklarda çalışmalarımız var. Bu çalışmalarda engellilerimiz için kaldırım yapımlarına hassasiyet gösteriyoruz. Sadece bununla sınırlı kalmıyor, bütün park giriş çıkışların, sosyal alanlardaki giriş çıkışların da engellilere uygun şekilde yapılması için özen gösteriyoruz. 

 

Niğde Akıllı Kent Oluyor

NİĞKOS tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne teknolojiye, bilime, iletişime önem veren bir belediye olma noktasında gerekli her türlü adımı attık. Bu adımların neticesinde bu sistemin oluşabilmesi için bir alt yapı çalışması gerekiyordu bu alt yapıyı biz tamamladık. Bu yılın sonunda da Niğde Belediyesi olarak Kent Bilgi Sistemi’ne tamamen geçmiş olacağız” dedi.

 

 

 

3 Yılda Geçmiş 20 Yılda Yapılandan Fazla Hizmet Yaptık

Belediye Meclis üyelerine de teşekkür eden Başkan Akdoğan; “Niğde’mizin kültürüne, sanatına, tarihinin tanıtılması konularında çalışmalar yapıyoruz. Üniversitemiz ile işbirliği yaparken, milletvekillerimizle beraber çalışırken, Niğde Belediyesi olarak yaptığımız birtakım hizmetlerden de bahsetmeden geçmemek lazım diye düşünüyorum. Niğde’mizde Düzenli Katı Atık Bertaraf Tesisi kurduk. Bu 7 milyon liralık bir yatırım. Ayrıca Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi’ni gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra Niğde’mizde itfaiye binası yoktu modern bir itfaiye binası yaptık. Biz göreve gelene kadar bir tane kapalı pazar yeri yoktu biz 2 tane yaptık üçüncüsünü planlıyoruz. Niğde’mizin volkanik yapıya sahip olması nedeniyle arsenik miktarı özellikle yaz aylarında yükselir. Şehrimizde arsenik arıtma tesisi yoktu. Biz arsenik arıtma tesisini kurduk. Biz göreve gelene kadar şehrimizde kapalı yüzme havuzu yoktu. Biz kapalı yüzme havuzu yaptık ve bu havuzumuz 12 ay hizmet veriyor. Yine ayrıca 2 tane sosyal tesis yaptık şu anda üçüncüsünü yapıyoruz. Bunların yanı sıra yeni mezbaha ve yeni hayvan pazarı projemiz var bunları da bu yıl gerçekleştireceğiz. Avrupa Birliği’ne sunduğumuz projeler doğrultusunda Kalkınma Bakanlığı’ndan ve Avrupa Birliği’nden aldığımız hibeler var. Projelerimiz nedeniyle Kalkınma Bakanlığı tarafından ödüllendirildik. Niğde Belediyesi alarak o kadar çok hizmet yaptık. Belediye Meclis Üyelerimize de çok teşekkür ediyorum. Meclis Üyelerimiz toplantılarımızda şunu söylüyor; Başkanım siz bizimle beraber geçmiş 20 yılda yapılan hizmetten daha fazlasını yaptık. Peki bunlar Niğde’miz için yeterli mi? Asla yeterli değil daha fazlasını yapmamız lazım. Bugün bir çalışıyorsak yarın iki çalışmamız lazım fakirin fukaranın ve tüyü bitmemiş yetiminde hakkını muhafaza ederek koruyarak çalışmamız lazım”  dedi.

 

 




Editör: TE Bilişim