Niğde Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında, okul müdürlerini Grand Hotel’de düzenlenen yemekli toplantıda bir araya getirdi. 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın ev sahipliği yaptığı kutlama etkinliğine Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve milli eğitim müdür yardımcıları ve okul müdürleri ile belediye başkan yardımcıları katıldı.

Öğretmenler Gününü kutlayan Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak okulların tüm ihtiyaçlarını yerine getirme gayreti içinde olduklarını söyledi. Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar da okulların her talebini yerine getiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde farklı etkinliklere imza atan Niğde Belediyesi, 25 Kasım akşamı da il merkezindeki tüm okul müdürlerine Grand Hotel’de yemek verdi. Okul müdürlerinin büyük ilgi gösterdiği davette, konuklara hitaben bir konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, öğretmenlik mesleğinin zor ancak zevkli bir meslek olduğuna dikkat çekti. Sadece okul müdürleri değil, tüm öğretmenlerle bir arada olmayı arzu ettiklerini ancak salonların fiziki koşullarından dolayı bunun mümkün olmadığını ifade eden Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak okulların bahçe düzenlemesi, parke taşı döşemesi ve asfaltlama çalışması gibi ihtiyaçlarını göz ardı etmediklerini vurguladı.

Niğde Valiliği, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Niğde Belediyesi, Jandarma ve emniyet gibi kurumlar arasında çok iyi bir uyum yakaladıklarını anlatan Başkan Akdoğan, bu uyumu tüm okullara, öğretmenlere hizmet olarak götürme çabası içinde olduklarını belirtti.

Niğde Belediye Başkanlığı’nda 6 yılı doldurup 7. yıla girmek üzere olduklarını anımsatan Başkan Akdoğan, ikinci başkanlık döneminde 3 yıldan fazla bir zamanın olduğunu belirterek “Bu süreyi de en iyi şekilde değerlendirip Niğde’ye yapılması gereken hizmetleri hep beraber yaparız. Niğde’nin gelişmesini, kalkınmasını sağlayacağız. Memlekete bir çivi çakandan Allah razı olsun. Halka hizmet Hak’ka hizmettir” dedi.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar da konuşmasında öğretmenler günü nedeniyle yaptığı etkinliklerden dolayı Niğde Belediyesine ve Başkan Akdoğan’a teşekkür etti. Öğretmenler Gününü Niğde Belediyesinin adeta bir ev sahibi gibi sahiplendiğini hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Yaşar, “Salona gelen misafirleri kapıda karşıladılar. Başkanımız herkese tek tek gül verdi. Ben gerçekten onurlandım, şeref duydum” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, talep gelen tüm okulların asfaltlama çalışmalarının belediye tarafından yapıldığını da vurguladı. 15 bin metrekare asfalt çalışmasına da dün başlandığını açıklayan Milli Eğitim Müdürü Yaşar, yeni yerleşim alanlarındaki okul yeri sorununun da yine Niğde Belediyesi’nin girişimleri ile çözüldüğünü söyledi. Bor yolu üzerinde 7 dönümlük bir arazinin okul yapımı için tahsis edildiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Yaşar, “Bor yolunda ve yeni hastane civarında binaların sürekli yükseliyor olması, buradaki vatandaşların okul ihtiyacının karşılanması konusunda bizleri düşündürüyordu. Sağ olsunlar Niğde Belediyesi iki bölgede de okul yeri sorunumuzu çözdü. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Davetlilerle tek tek ilgilenen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, programın sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: TE Bilişim