Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem,” İnsanlara örnek olması gereken bu kişi insanlar arasında ayrıştırma yaparak, halkı galyana getirmek istemiştir. Geçmişte bu nedenlerle yaşanan olaylar mevcutken çıkıp insanların dinlerini sorgulamak kimsenin haddi değildir. Bu şekilde yargılamak doğru bir davranış değildir” dedi.

Ramazan Bayramı'nda akrabalarını ziyaret etmek için Sakarya Karasu’ya gelen, Düzce’nin Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, camide vaaz verdi. Soytekinoğlu, Selanik göçmenleriyle ilgili, “Yüzde 90'ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil” dedi.


Soytekinoğlu, konuşmasının devamını Gezi olaylarına bağlayarak, “İstanbul'da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimdi? Gene Yahudilerdi. Şu an bir şirketin, bir takımın da başkanı” diyerek, Ali Koç’u ima etti.


Bu sözlerinin ardından Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor

Soyutekinoğlu’nun bu sözlerine bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem’den geldi. 

Selanik’ten göçen vatandaşlarımızı Yahudi olarak adlandıran şahıs kendi müslümanlığını sorgulamalı. Sen kimsin ki böyle bir karar verebiliyorsun. bu cesareti nerden alıyorsunuz. İnsanların inançlarını sorgulamak sana mı kaldı? Halkı kin ve nefrete sürüklemekten başka birşey değildir bu. İnsanları ayırt etmek ve aralarına nifak tohumu ekerek ayrıştırmaya çalışanlar istediklerini yapamayacaklardır” dedi.

Editör: TE Bilişim