Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Göktepe, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan ve hükümet yetkililerden bakkal esnafının sorunlarının giderilmesini istedi. 


Niğde Bakkalar Odası Başkanı Şinasi Göktepe, oda üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. 

AK PARTİ YÖNETİMİNİ KUTLUYORUZ

Toplantıda konuşan Göktepe: “Bizler Bakkallar ve bayiler odası başkanlığı ve yönetim kurulu üyeleri olarak ; 1 Kasım 2015 tarihli ülkemiz genelinde yapılan Milletvekili genel seçimlerinde Niğde'mizden seçilen millet vekillerimizi tebrik ediyoruz . Niğde'miz için hayırlı ve güzel hizmet etmelerini bekliyoruz. Ayrıca ülkemiz genelinde yüzde 50 ye yakın oy alarak tek başına iktidar olabilme çoğunluğunu yakalayan Ak parti yönetimini Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu liderliğinde tebrik ediyoruz.

İstikrarın bir ülke için ne kadar önemli olduğunu geçtiğimiz 5 ay bize göstermiştir. Anarşinin, terörün, siyasi belirsizliğin, ekonomimize verdiği zarar hepimizce malumdur.  Bu badireden kurtulmuş olmak biz esnafların geleceğe daha umutla bakmasına neden oldu ancak yine de bizler Esnaf Odası olarak Sorunlarımızı sizler aracılığıyla dile getirmek istedik. Hükümetimiz ve diğer yetkililer sesimizi duysun istiyoruz” dedi.

SGK PİRİM MİKTARI ÇOK YÜKSEK

Göktepe, bakkal esnafının sorunlarını şu şekilde sıraladı: “Ödeme güçlüğüne düşen esnaf sicilinin bozulması, vergi oranlarının yüksekliği, Sgk prim miktarının çok yüksek olması örneğin 1 aylık prim tutarı yaklaşık 450 TL’dir. Esnaflık yapan emeklilerimizin yüzde 10’luk maaş kesintisinin kaldırılması Bu konuda seçim vaadlerin de ki söylemlerin yerine getirilmesi, Esnafımızın ticari faaliyetlerini daha sağlıklı yürütebilmeleri için sıfır faizli yada düşük faiz maliyetli uzun vadeli yüksek miktarlı kredilerin önünün açılması, Ahilik ruhuna sahip esnafımızın vermiş olduğu taahhütlerin ödeme emirlerinin siyasi ve ekonomik krizin etkisiyle yerine getirememesi ve bazı esnaflarımızın taahhüt nedeniyle ceza evlerine düşmesi iş yerlerinin kapanması ve esnaf ailelerinin zor günlerden geçmesine neden olmaktadır”dedi. 

KAÇAK SİGARA ÖNLENMELİ, SİCİL AFFI ÇIKMALI

Şinasi Göktepe, Bakkallar ve bayiler odası olarak belirttiğimiz sorunlara Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan ve hükümet yetkililerinden istedikleri çözüm önerilerini de şu şekilde sıraladı: "Kaçak sigara satışının önüne geçilmesi , Sicil affının yeniden getirilmesi , Sgk prim borçlarına rağmen sağlık hizmeti alabilmelerinin sağlanması , Sgk primlerinin düşürülmesi , Gelir vergisi oranlarının aşağıya çekilmesi ve vergi yükünün azaltılması, Sıfır yada düşük maliyetli krediler ile nakit akışının sağlanması Ödeme gücünün artırılması Esnafımıza Toki aracılığıyla uzun vadeli düşük aidatlarla ev ve iş yerlerinin uygun yerlerde yapılarak teslim edilmesi” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim