Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 65 Milyon TL değerindeki 9 yeni tesisin temelini atmak üzere geldiği Niğde'de Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı da makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Başkan Akdoğan'ın, "Kızılca Deresi Islah Projesi", "Atık Su Arıtma Tesisinin Kapasitesinin Artırılması Projesi" ve "İçme Suyu Projesi" ile ilgili 3 talebine de olumlu yanıt verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, üst düzey bürokratlarıyla birlikte Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu'na AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen de eşlik etti. Bakan Eroğlu, Niğde'ye 67 milyon tutarındaki 15 yeni yatırımın müjdesini vermek üzere geldiklerini belirterek, Ulukışla'nın Çiftehan köyünde koordinasyon toplantısı yaptıklarını, bu toplantıda Niğde'nin sorunlarını masaya yatırıp, 2019 yılına kadar yapılması gereken yatırımları takvime bağladıklarını ifade etti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da ziyaret sırasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na "Kızılca Deresi Islah Projesi", "Atık Su Arıtma Tesisinin Kapasitesinin Artırılması Projesi" ve "İçme Suyu Projesi" ile ilgili taleplerini sundu. Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu ise Niğde'ye ayrı bir önem verdiklerini vurgulayarak, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın taleplerinin yerine getirilmesi için bakanlığının ilgili bürokratlarına talimat verdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kızılca Deresi Islah Projesi'nin var olan bir mahkeme kararı nedeniyle geciktiğini ifade ederek, bugünden itibaren gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Bakan Eroğlu, " Talimat verdik. Dere ıslahı en hızlı şekilde yapılacak. Biz buraya başlamıştık ama müteahhitler itiraz etti. Konu Kamu İhale Kurumuna gitti , sonra mahkemeye gittiler. Ama şimdi tekrar ihale yapıyoruz. En güçlü firmaları çağıracağız. Kızılca Deresi Niğde için bir gerdanlık olacak. Vatandaş bilsin ki gecikme mahkeme kararından dolayıdır" şeklinde konuştu.

Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesinin artırılması için yapılması gereken çalışmaların bugünden itibaren başlatılacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İçme suyuyla ilgili olarak da üç alternatifimiz var; Ecemiş suyunun Niğde'ye getirilmesi, Şekerpınarı suyunun Niğde'ye getirilmesi ve mevcut barajlardan su getirilmesi şeklinde özetleyebileceğimiz bu üç alternatiften birini değerlendireceğiz ve Niğde'nin içme suyu kapasitesini artıracağız. Problem yok" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Niğde'ye her zaman büyük önem verdiğini, Niğde'nin taleplerini geri çevirmediğini vurguladı. Başkan Akdoğan, "Niğde'ye verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz. Niğde sizin döneminizde altın çağını yaşadı" dedi.

Başkan Akdoğan, ziyaretin anısına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na kök boya ve yün dokumalı halı seccade hediye etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise kısa bir süre önce umre ibadetinden dönen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın ibadetlerinin kabul olmasını dileyerek, Başkan Akdoğan'ın kutsal topraklardan getirdiği hurmaları basın mensuplarına ikram etti.

 
Editör: TE Bilişim