Bor İlçesi’ne bağlı Bahçeli Kasabası’nda heyecanlı bir bekleyiş var bu günlerde. 25 Temmuz günü Roma Havuzunda yapılan Antik Roma Havuzu 1. Kültür ve Turizm Festivali’nde Bahçeli Beldesi Belediye Başkanı Zafer Tokgöz’ün vermiş olduğu müjde, yirmi gün sonra hayat buldu.


58 yıllık belediye olmasına rağmen kanalizasyonu olmayan Bahçeli Kasabasında yaşayan vatandaşlar bu sıkıntılarını bugün yapılan temel atma töreni ile sonlandırmış oldu.

 

Afiş ve filamanlarla süslenen Bahçeli Belediyesi ve meydanı açılışa bir kaç gün önceden  hazırlandı. Meydan; Bahçeli Halkı adına kanalizasyonun hayata geçmesinde emeği geçen “Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’ye teşekkür ederiz” ve “58 yıllık hasret sona erdi. Bahçeli halkına hayırlı olsun” afişleri ile süslendi.


Cuma namazından sonra temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz ve çok sayıda Bahçelili vatandaş katıldı.

Davul zurnalar eşliğinde yapılan törenin ardından Mevlut okutulup, kurbanlar kesildi törende Bahçeli halkına yemek ikram edildi. Temel atma töreninin ardından kanalizasyon yapım işlerine başlandı.  


Bahçeli halkı kanalizasyonun ardından yarım asırlık su borularının ve son zamanlarda çukurların çok olduğu yollarında yapılacağı umudunu taşıyor.



Sitemizde de daha önce kanalizasyon sorunu ile ilgili yazılarımız olmuştu. Bu yazılara ulaşmak için Tıklayınız. 
 



Belediye Başkanı Zafer Tokgöz'ün Festivaldeki konuşması video ile verilmiştir.


Editör: TE Bilişim