KİHAYKO - Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım, Bor Bahçeli Belediyesi sınırlarında sokak köpeklerinin zehirle itlafı yapıldığı, aç ve susuzluğa mahkum edildiğini belirtip bu konuyu bir çok fotoğrafla destekleyerek Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım'ın bu konudaki paylaşımları aynen şöyleydi. 

Derneğimize iletilen resim ve video görüntülerinde; Niğde İline bağlı Bor İlçesi, Bahçeli Kasabası Belediyesi sınırlarında yaşayan sokak hayvanları Belediye tarafından zehirli iğne ile itlaf edilmekte, çöplük alanlarına atılarak aç ve susuzluğa mahkum edilerek yaşam hakları hiçe sayılmaktadır.

Birkaç gönüllü hayvansever burada yaşamaya çalışan sokak hayvanlarına sahip çıkmaya çalışmakta; ancak bu konuda Belediye ye iletilen hiç bir talep kabul görmemektedir.
Bahçeli Kasabası Belediyesi 5199 sayılı yasa ile yaşam hakları güvence altına alınan sokak hayvanlarına yönelik katliam ve ölüme terk etme iddiaları ile gündeme gelmektedir.
Zavallı ve açlığa terk edilen sokak hayvanları konusunda acilen denetim yapılarak Bahçeli Belediyesi hakkında idari soruşturma açılmasını talep ediyoruz.
Müracaatımıza ilişkin 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği kanuni süresi
içinde tarafımıza cevap ve bilgi verilmesini emir ve müsaadelerinize
saygılarımızla arz ediyoruz.

Metin Yıldırım - KİHAYKO (Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma
Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı
Paylaşılan bu fotoğraflar ve açıklamalar üzerine Bahçeli Belediyesi bir açıklama yaptı. 

Tokgöz'den İddialara Cevap

Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, son günlerde haklarında çıkan iddialar konusunda açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz günlerde KİHAYKO tarafından köpeklerin zehirli iğne ile öldürüldüğü haberleri üzerine Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Kısa adı KİHAYKO olan Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği tarafından, Bahçeli Kasabasında meydana geldiği iddia edilen olayla ilgili olarak Başkan Zafer Tokgöz, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti. Tokgöz, "Belediyemiz hakkında belirtilen ifadeler tamamen asılsızdır. Bu fotoğrafların nereden servis edildiğini bilmiyoruz. Bahçeli Belediyesi olarak bizler aksine hayvan dostlarımıza sahip çıkıyoruz." dedi.

BELEDİYEMİZ KARŞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

KİHAYKO Derneği tarafından Bahçeli Belediyesine bulunulan suç duyurusu hakkında da konuşan Başkan Tokgöz, "KİHAYKO Derneği yöneticileri asılsız iddialarından dolayı belediyemize suç duyurusunda bulunmuşlar. Kendilerinin ellerinde fotoğraf, video gibi bir deliller varsa bunları savcılığa sunsunlar. Belediyemizin adını, logosunu kullanarak kasabamızı zor durumda bırakmak istiyorlar. Bizler bu kişilere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Bahçeli Belediyesi olarak bizde avukatımız aracılığıyla asılsız iddialar karşısında gerekli yerlere karşı suç duyurusunda bulunduk." diye konuştu.

HER CANLIYA ÖNEM VERİYORUZ

Her canlının yaşama hakkı olduğunu söyleyen Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, "Sadece insanların değil, kedinin, köpeğin, kuşun, hatta yerdeki karıncanın bile yaşama hakkı olduğu gibi Allahın yarattığı her canlınında yaşama hakkı vardır. Bizim bu canlara kıyma gibi bir derdimiz asla olamaz. Aksine belediyemiz olarak onlara her zaman sahip çıktığımızı belirtmek istiyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim