Niğde Baro Başkanlığı mesleğe yeni başlayan bürosunu açmayan genç avukatların büro ihtiyacını karşılamak için genç ofis projesini hayata geçirdi. Yeni Çarşı'da hizmete giren Genç Ofisin açılışını Türkiye Boralar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaptı.

Niğde Baro Başkanı Emin Alper Öztürk, 350’ye yakın avukatın bulunduğu Niğde barosunda 1 yıl önce sözünü verdiğimiz ve göreve geldiğimiz 7 ay içerisinde büyük emek harcadığımız genç ofis projesini hayata geçirdik. Genç ofisimiz henüz ofisini açmayan mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımızın büro ihtiyaçlarını karşılayacak. Projede emeği gecen meslektaşlarıma ve Niğde Barosuna her zaman destek veren Barolar Birliği Başkanımız Metin Feyzioğlu’na teşekkür ederim” dedi.

Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek

Açılışta konuşan Türkiye Boralar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu : “ TBB Başkanı olarak son 10 yılda Niğde'ye 10 kere geldim. Öyle sanıyorum ki bir Türkiye Barolar Birliği Başkanı Türkiye'nin her yerine en az 7 defa ayak basmamıştır. Ben gittim. Çünkü yönetimin fil dişi kulelerden, lüks makam odalarından gerçekleştirilebileceğine inananlardan değilim. Sahada olursanız yönetebilirsiniz. Meslektaşların dertlerini bilirseniz yönetebilirsiniz. TBB başkanlığını tercih etmeyebilirdim, kendi yolumda yürüyebilirdim, çok da mutlu ve keyifli yürüyebilirdim ama o zaman genç meslektaşlarımın derdini çözecek, bunca icraatı yapamazdım. CMK'da ve adli yardımda en az yüzde 10 KDV indirimini de alacağım. Böylelikle CMK ücret tarifesinde tarihte ilk kez yüzde 42'ye 43'e varan indirimi genç meslektaşlarıma armağan etmiş olacağız. Netice, adli yardımla, CMK ile yaşamaya çalışan 60 bin genç meslektaşımın ekmek derdine bir nebze olsun çözüm bulunmasıdır. Netice, Genç Ofis gibi projelerle meslektaşlarımın kafe köşelerinde, simitçilerde, müvekkilleriyle itibarımızı düşüren görüşme görüntüleri vermesinin önlenmesidir. Netice, meslektaşlarımın iddia ve hüküm makamıyla eşit konuma yükseltilmesidir. Türkiye'de her baronun hizmet binası olacak. Allah'a şükür yüzde 80'inden fazlasını tamamladık. Bunun sonucunda, Türkiye'de Baro Başkanları, iddia makamlarıyla güçte, makamda, eşitleniyor. Bunları baro Başkanlarının kara gözleri, kara kaşları için yapmıyoruz. Bunları eğer bir baro, savunmanın temsilcisi olarak iddianın karşısında eşit güçte olursa, meslektaşım sahada karakolda, adliye koridorunda da o denli güçlenir diye yapıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim