Niğde İl Av Komisyonu, Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas Başkanlığında, Valilik toplantı salonunda bir araya gelerek, 2011- 2012 Av Yılı için Merkez Av Komisyonu’na sunulmak üzere hususları karara bağladı.
 
Toplantıdakomisyonca avlanmasına izin verilen av hayvanları ve avlanma süreleri 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 4. maddesi gereğince belirlenen av hayvanlarının avlanma sürelerine göre  bölgemizin yaşam koşulları ve av hayvanlarının biyolojileri dikkate alınarak belirlendi.
 
 
Buna göre I Grup Avlanabilen Kuşlardan; Bıldırcın ve üveyik avının 13 Ağustos 2011 Cumartesi günü başlayıp, 26 Şubat 2012 Pazar günü sona ermesi,II Grup Avlanabilen Kuşlardan; Kumkekliği, kınalıkeklikve kayakekliği avının 8 Ekim 2011 Cumartesi günü başlayıp, 8 Ocak 2012 Pazar günü sona ermesi,III Grup Avlanabilen Kuşlardan; Kaya Güvercini, Tahtalı Güvercin,sakarmeke, sakarcakazı(yaban kazı), yaban ördekleri (Yeşilbaş, bozördek, fiyu, kirik, Macar ördeği, tepeli patka, karabaş patka, elmabaş patka, karaördek, çıkrıkçın, altıngöz), karatavuk, çulluk ve su çulluğu(bekasin) avının 8 Ekim 2011 Cumartesi günü başlayıp, 11 Mart 2012  sona ermesi, IV Grup Avlanabilen Kuşlardan; Alakarga, küçükkarga, ekinkargası, leşkargası, kara leşkargası,ve saksağan avının 13 Ağustos 2011 Cumartesi günü başlayıp, 26 Şubat 2012 Pazar günü günü sona ermesi kararlaştırıldı. Bunun yanı sıra I Grup Memeli Av Hayvanlarından; Yaban tavşanı, ada tavşanı, tilki, kayasansarı, ağaç sansarı avının 8 Ekim 2011 Cumartesi günü başlayıp, 8 Ekim 2012 Pazar günü sona ermesi, II Grup Memeli Av Hayvanlarından; Yaban domuzu ve çakal avının13 Ağustos 2011 Cumartesi günü başlayıp, 26 Şubat 2012 Pazar günü sona ermesi kararlaştırıldı.
 
Komisyonda, avına izin verilen av hayvanlarının avlanma limitleri de belirlenirken, koruma altına alınan av hayvanları,  yasaklanan avlanma usul ve şekilleri, yasaklanan avlanma araç ve gereçleri ile özellikleri, mücadele maksatlı avlanma esas ve usulleri, genel ve devlet avlakları, avlanmanın yasaklandığı sahalar,   bakanlıkça avlanmanın yasaklanması gereken sahalar ve bölgesel   avcı üye gibi konular ele alınarak karara bağlandı.
 Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
Editör: TE Bilişim