Ak Parti Niğde Milletvekili Aday Adayı ve Hukukçular Derneği Niğde İl Temsilcisi Av. Fatih Alkan; “YAŞ Mağdurlarına Müjdeler Olsun” dedi.

Hukukçular Derneği Niğde İl Temsilcisi ve Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Av. Fatih Alkan, YAŞ kararları ile 12 Mart 1971 tarihinden sonra ordudan atılan mağdurların, 22 Mart 2011’de yürürlüğe giren yasayla birlikte haklarını almak için Milli Savunma Bakanlığı’na dilekçe göndermeleri gerektiğini açıkladı. Emekliliğe hak kazananlar emekli olabilecekleri gibi tazminatlarını da alabileceklerini ifade eden Av. Alkan, emekliliği henüz gelmeyenlerin ise isterlerse görevlerine geri dönebileceklerini veya kamu kurumlarında istihdam edilebileceklerini ifade etti.

Hükümetin bu konuda attığı adımı çok yerinde bulduğunu ifade eden Av. Alkan “irtica bahanesi ile ordudan atılan binlerce insanımız madden ve manen mağdur ve perişan edilmişti. Hükümetimiz ve meclisimiz bu konuda bu mağdurlara haklarını geri verdikleri gibi iade-i itibarda da bulunmuşlardır” şeklinde konuştu.
Mağdurların bu haktan yararlanabilmesi için 2 ay içerisinde dilekçelerini Milli Savunma Bakanlığı’na ulaştırmaları gerekmekte olduğunu açıklayan Av. Fatih Alkan, örnek dilekçe formuna, Milli Savunma Bakanlığı’nın www.msb.gov.tr internet adresinde ulaşılabileceğini de ifade etti.

 
Editör: TE Bilişim