Niğde Valiliğince Atatürk'ün Niğde'ye gelişlerinin 78. yıldönümü 5 Şubat Pazar günü kent merkezinde düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

 

Kutlama törenleri Atatürk Meydanında gerçekleştirilecek. Günün anlam ve önemine özgü konuşma Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından sunulacak.

 

5 Şubat Pazar günü saat:09.30’’da bayrak ve flama grubu, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, folklor ekibi, izci ve sporcular ile halk 5 Şubat Meydanında (Tren Garı önünde) hazır bulunacaklar. Askeri manga saat:09.45’te Atatürk Meydanında hazır olacaklar.


5 Şubat Meydanında saat:09.30’da hazır bulunan topluluk İstasyon Caddesini takiben kortej halinde yürüyerek Atatürk Meydanındaki yerlerini alacaklar.
Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan çelenkler başlarında Kurum Amirleri olmak üzere saat:10.00’da Tören Yöneticisi nezaretinde Atatürk Anıtına sunulacak.


Askeri Kıta Komutanının kendi Birliğine vereceği Komut, Tören Yöneticisinin anonsu ile Atatürk’ün Manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunacaklar.


Saygı duruşundan sonra öğrenciler ve törene katılanlar tarafından İstiklal Marşı söylenecek, aynı anda göndere bayrak çekilecek.


İstiklal Marşının söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından yapılacak.
2 Lise öğrencisi tarafından şiir okunacak ve Kız Meslek Lisesi tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirilecek.


5 Şubat 2012 Pazar günü saat:11.00’de Niğde Valisi Alim Barut, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisinde Şeref Defterini imzalayacaklar ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Gazeteciler Cemiyeti ve Gazeteciler Birliği Başkanlığınca müştereken düzenlenen “Atatürk Kitapları” ve “Basında Niğde” sergisi gezilecek, fuayene salonunda “Atatürk Niğde’de” konulu Sinevizyon gösterisi yapılacak.

 


Atatürk’ün Niğde’ye gelişlerinin 78. yıldönümü nedeniyle; İl Gençlik Merkezi ve Spor Müdürlüğünce düzenlenen Satranç Turnuvasında ve çeşitli spor dallarında Avrupa ve Balkan Şampiyonalarında İlimizden dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri 5 Şubat 2012 Pazar günü Atatürk Meydanında verilecek.

 

 

 

Editör: TE Bilişim