Niğde Valisi Necmeddin Kılıç  Atatürk’ün Niğde’ye gelişi ile ilgili bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Vali Kılıç mesajında; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 5 Şubat 1934’te Niğde’ye gelmiş, büyük bir coşku ile karşılanmıştır.

Kurtuluş Savaşı dönemi işgal görmemiş olan Niğde, Milli Mücadele döneminde Atatürk’ün yanında yer alarak ülke kurtarılmasında etkin rol oynamıştır. Milli Mücadele sürecinde Niğde Tümeni ve Niğdeli gönüllüler Ulukışla- Pozantı hattında kurtuluş mücadelesinde destanlar yazmış, Pozantı’dan öteye düşmana yol vermemiş, bir bütün olarak cephede mücadele etmiş ve bu mücadeleden zaferle ayrılmışlardır. Niğdeliler en başından beri Kurtuluş Savaşının ön saflarında yer almış ve kazanılan zaferlerde kalıcı izler bırakmışlardır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiğini söylediği Niğdelilerle buluştuğu tarih 5 Şubat Niğde için onur günüdür. Bugün, Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedeflere başarıyla yürüyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Niğde’mizin sahip olduğu değerleri koruyarak gelişimini kesintisiz sürdüreceğine inanıyorum.

Büyük Önder Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 81. Yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Silah Arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anar; tüm hemşehrilerime selamlarımı ve saygılarımı sunarım”dedi. 

Editör: TE Bilişim