Adalet Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği,Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Niğde Barosu işbirliğinde ‘’Arabuluculuğun Güncel Gelişmeleri Paneli"  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi konferans salonunda yapıldı. 

Bor Muhtarlarına  112 anlatıldı Bor Muhtarlarına 112 anlatıldı

Panele, Niğde Ticaret Ve Sanayi Odası ( NİTSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Barosu Başkanı Emin Alper Öztürk, Niğde Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serdar Ecemiş,Niğde Muhasebeciler Odası Başkanı Hikmet Bekil, NiTSO üyeleri, avukatlar ve muhasebeciler katıldı.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ( NİTSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, rabuluculuk sisteminin sanayicilere, büyük katkı sağladığını ve ticaretin daha güvenilir olmakla birlikte iş yükünü hafiflettiğini ve zaman kaybının azaldığını söyledi.

Katırcıoğlu, “Bu anlamda panelin çok faydalı olacağına inanıyorum. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Çağdaş Özer, TOBB UYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, TOBB Uyum arabulucusu Av. Özlem Bora’ya verecekleri değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

 Niğde Barosu Başkanı Emin Alper Öztürk, Türkiye’deki arabuluculuk sisteminin gelişiminden bahsederek, Avukatların kendilerini bu alanda çok iyi yetiştirdiklerini ve geliştirmeye devam ettiklerini ifade etti. Tüm katılımcılara teşekkür eden Öztürk,  başarılı bir panel olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 Açılış konuşmalarının ardından Panelistler Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Çağdaş Özer, TOBB UYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, TOBB UYUM Arabulucusu Av. Özlem Bora, katılımcılara arabuluculuk hakkında bilgi verdi ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

Editör: TE Bilişim