AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Ankara otoyolunun 2020 yılı sonunda hemşerilerimize hizmet vermeye başlayacağını ifade ederek otoyolun Niğde’de ticaretin ve turizmin artmasına da katkı sağlayacağını ifade etti.

Otoyol hakkında bilgi veren milletvekili Gültekin, 330 km uzunluğunda olan ve Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz ulaşım sağlayacak olan otoyolumuzda sona yaklaşmış bulunmaktayız. Otoyolumuzda 5 adet 3566 m viyadük, 2368 m 49 adet köprü, 4506 m 75 adet üstgeçit bulunmaktadır.

Niğde - Ankara arasındaki güzergâh tamamlandığında mesafe kısalacak ve sürücülerimiz otoyol konforunda kesintisiz yol alacaklardır. Ayrıca bu otoyol, Niğde’mizin ticaretinin ve turizminin artmasına da katkı sağlayacaktır.

Otoyolumuzun, 2020 yılı sonunda hemşerilerimize hizmet vermeye başlayacaktır. Sürüş güvenliğini maksimum düzeyde tutmak için yerli ve milli olarak tasarlanan "olay algılama" sistemide bulunacak olan otoyolumuz sensörler aracılığı ile kontrol merkezinden anlık olarak takip edilebilecek, toplanan veriler hakkında da otoyoldaki sürücülerimiz mevcut durum hakkında bilgilendirilebilecek.

Editör: TE Bilişim