İncelemeler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Balcı, Anjiyografi Ünitesi’nin Niğde için çok önemli olduğunu belirterek: “Daha önceki Genel Sekreterlik sürecinde gündeme gelen Dr. Hakan Bayraktar’ın Genel Sekreterlik sürecinde projelendirilen ve Genel Sekreterliğimiz döneminde başta Tıbbı Hizmetler Başkanı Kardiyolog Uzm. Dr. Yücel Yılmaz’ın yoğun çabalarıyla hayata geçirilen Anjiyografi Ünitesi nihayet kuruluyor.

Niğde İlimizde kalp ve damar hastaları ileri tetkik ve tedavi amacıyla sevk edilen hasta sayısı 2014 yılındaki veriler göre sadece acil servisten sevk edilen yaklaşık 800 hastanın 523 tanesi Akut MI (Kalp Krizi) olduğu düşünülğünde atılan adımların Niğde için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılabilir.

İlimizde yıllardır özlem olan halkımızın hizmetine devlet güvencesi sunulacak olan Anjiyografi ve KVC (Kalp Damar Cerrahi) ünitesinde Anjiyografi, PTCA (balon ile müdahale), ByPass, Kalp Kapağı ve Damar Ameliyatları gibi büyük operasyonlar artık güvenle uygulanabilecek. Bu sayede Niğde halkı bu tür hastalıkların tedavisi için il dışına gitmek zorunda kalmayacaktır. Ülkemiz artık sağlık konusunda dünya da gelişmiş ülkelerle yarışır konuma gelmiştir. Tüm hastalarımıza her kademede en kaliteli ve en hızlı hizmeti sunar düzeye gelmiştir. Bu bağlamda Niğde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak gerekli tüm çalışmaları yaparak sağlık alanında gelişmeleri takip ediyoruz.

İnşaatı bugünlerde başlamış olan Anjiyo Ünitesi Temmuz ayı içerisinde faaliyete geçecektir. Ekip olarak hazırız ve sabırsızlıkla çalışmaları takip ediyoruz. Bu sürecin tamamlanmasını ve desteğini esirgemeyen başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere TKHK Başkanlığına, Sayın Valimize, tüm siyasilerimize, koordinatör hastanemiz yönetimine, hastanemiz yöneticilerine ve tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim