Beklenen oldu Altunhisar ve Çamardı Adliyeleri kapatılıyor


Haber : Fatma TAN - Borhaber.net ÖZEL

HSYK’nın 13 Haziran tarih ve 1547 sayılı adli yargı kararnamesi yayınlandı.

Kararnamenin yayınlanması ile beklenen oldu. Niğde’nin Altunhisar ve Çamardı ilçelerine atama yapılmadı.

Kararnameye göre; Niğde’de bulunan Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Polat Kayseri Cumhuriyet Savcılığına, Cumhuriyet Savcısı Abdulmutalip Özaslan Keban Cumhuriyet Savcılığına, Cumhuriyet Savcısı Metin Afşar Gaziantep Cumhuriyet Savcılığına, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Alkan Tortum Cumhuriyet Savcılığına atanırken atanan savcıların yerine de Iğdır Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yılmaz, Bismil Cumhuriyet Savcısı Oğuz Akyol, Tuzluca Cumhuriyet Savcısı Özhan İnce, Seydişehir Cumhuriyet Savcısı Serhat Yağmur, Maçka Cumhuriyet Savcısı Yıldıray Giden, Mecitözü Cumhuriyet Savcısı Zafer Yiğit, Keşap Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Günal Niğde’ye atanan Cumhuriyet Savcılar arasında yer aldılar.


Niğde’de görev yapan hâkimlerden Abidin Gürpınar Kayseri’ye, Hâkim Ahmet Şeker Hayat’a atanırken, Turhal Hâkimi Harun Akca, Keşap Hâkimi Şermin Günal ise Niğde’ye atanan hâkimler oldu.

 

Altunhisar’a atama yok

Altunhisar adalet Sarayı’nın kapatılması da bu atamalar ile netleşti. Mevcut Hakim ve savcılar Bor ilçesine atandı. Kararnaneye göre; Cumhuriyet Savcısı Bahtiyar San ve Hâkim Özlem Sibel Denizci San Bor ilçesine atanırken, Cumhuriyet Savcısı Öncer Ateş Tarsus Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

 

Bor’a Başsavcı Piyangosu

Bor ilçesi yapılan bu atamalar ile ilk kez Başsavcılık statüsüne de kavuşmuş oluyor. Yomra Cumhuriyet Savcısı Derya Altun Giden Bor’a atanan ilk Başsavcı oldu. Altunhisar ilçesine atama yapılmazken Altunhisar’da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Bahtiyar San ve Hâkim Özlem Sibel Denizci San Bor ilçesine, Borda görev yapan Hâkim Hatice Özkara Şahin Dikili Hâkimliğine, Cumhuriyet Savcısı Seyit Abdülhakim Şahin Dikili Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi.

 

Çamardı’ya atama yok

Kararnameden önce gündeme gelen Çamardı İlçesi’nin Adalet sarayının kapatılması konusu da atamalar ile netleştirildi. Çamardı ilçesine yeni atama yapılmazken mevcut kadrolarda başka ilçelere atandı.

Çamardı Cumhuriyet Savcısı Salih Zeki Kocaman Suşehri Cumhuriyet Savcılığına atanırken Hâkimler Mahir Taştimur Silifke’ye,  Satı Taşkaya Ulukışla’ya, Şeyma Başkan Kocaman Suşehri’ne atandı.

 

Çiftlik ilçesine atama var

Niğde’de görev yapan Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Akman Çiftlik İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Çiftlik İlçesi’nde görev yapan Hâkim Özkan Yaldır Ceyhan Hakimliği’ne atandı.

 

Ulukışla’ya atama yapıldı

Ulukışla’da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Yunus Emre Cengiz Turgutlu Cumhuriyet Savcılığına atanırken Çamardı Hâkimi Satı Taşkaya Ulukışla Hâkimliğine, Arapgir Cumhuriyet Savcısı Celal Yücel ise Ulukışla Cumhuriyet Savcılığına atandı.

 

Atamaların ardından tepkilerde sürüyor. Özellikle Çamardı İlçesinin Niğde merkeze uzaklığı 42 km olması ve Çamardı ilçesine bağlı köy ve kasabaların dağınık olması adli olaylarda Niğde merkeze ulaşımın özellikle kış aylarında çok sorun teşkil edecek olmasından dolayı halk bu durumdan rahatsız. Vatandaşlar “Alınan bir karar var böyle uygun görmüş yapacak bir şey yok. Fakat bizler madur olmaya devam edeceğiz. Ayrıca buradaki adli vakalarla da Niğde’nin yükü biraz daha artmış olacak” diye konuştular.

 KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN...


Editör: TE Bilişim