Ak Parti Niğde İl Teşkilatı Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesine Ziyarette Bulundu.


Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesini kalabalık bir ekiple ziyaret eden Ak Parti Niğde Teşkilatının ziyareti büyük memnuniyetle karşılandı.

Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Başkanı Songül Çalışkan, ‘’İl Başkanı sayın Emrah Özdemir’e ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Böyle bir haftada bizleri yalnız bırakmayıp ziyarette bulunmaları ziyadesiyle mutlu etti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum ‘’ dedi.

Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ise şu açıklamalarda bulundu; ‘’ %15 gibi Dünya nüfusunda azımsanmayacak oranda engelli bulunmaktadır. Bu yüzden engellilerin yaşam standardının yükseltilmesi için önemli adımlar atılmaktadır. 7-14 Ocak "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engellilerin oranı % 2,5’tur. Altı ve daha yukarı yaştaki kişilerden okuma yazma bilmeyenlerin oranı ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engellilerde % 36,33 iken süreğen hastalığı olanlarda % 24,81'dir. Ak Parti olarak engelli olan bireylerimizin en iyi sağlık hizmeti alması, toplumun diğer fertleri ile her şeyden eşit faydalanabilmesi için önemli reformlar gerçekleştirdik. Niğde’de Engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltebilmek için özel çalışmalarımız oluyor’’ dedi.

Sakatlar Derneğine kayıtlı olanlar, gelen misafirlere müzik ziyafeti sundu. Ak Parti Teşkilatının kendilerini ziyaret etmesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler.



Editör: TE Bilişim