Ak Parti Niğde İl Kadın Kolları 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nı kutladı.

Gün geçtikçe dinamikleşen Ak Parti Niğde İl Kadın Kolları etkinlikleri hız kesmek bilmiyor.

 

Ak Parti Niğde İl Kadın Kolları tarihimize ev sahipliği eden müzelerimizin Müzeler Haftası’nı kutladı, Yaşadığımız topraklardaki çeşitli etnik uygarlıkların bize bıraktığı eserleri Müze gezisiyle görme imkânı buldular. Niğde’mizin tarihini özveri ile gelecek nesillerimize saklayan Müze Müdürü Fazıl Açıkgöz ile Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Esin Uzun Niğde Müzesi üzerine sohbetlerde bulundular. Görüşmelerde Fazıl Açıkgöz şu açıklamalarda bulundu;

 

‘Bizim için önemli ve anlamlı olan bu haftada meslek hayatım boyunca ziyaret edilmemiştik, Bu ziyaret beni son derece memnun etti, Bu haftada vurgulamak istediğim halkımızca müzelerin öneminin yeteri kadar bilinmemesidir, maalesef bu konuda bilinçli değiliz. Oysa ülkemizde ki müzeler arasında hem tarihi olarak hem de eser olarak önemli birkaç müzelerden biriyiz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri ile Avrupa da ki ilk 5 müze arasında, 2008 yılında ülkemizde Takdir Belgesine laik olan 2 müze den biri olduk. Bu güne kadar halkımızın ziyaretlerine açık olan müzemiz Bakanlığımızdan birçok teşekkür belgesi almıştır. Arkeolojik yapılarla zengin olan şehrimiz önemli birçok eser barındırmaktadır, Tarihi eserlerin ve müze bilincinin önemi unutulmamalı. Müzelerimizde hala yaşatılmakta olan tarihe sahip çıkmalıyız. Ziyaretlerinizden dolayı sizlere minnettarım.’dedi.

 

Sözlerinin arkasından hazırladıkları Niğde Tarihi Eser kitabını Ak Parti Heyetine hediye etti. Müze gezisi boyunca  Arkeolog Mustafa Eryaman’ın  verdiği tarihi bilgileri merakla dinleyen heyet müze ziyaretinden memnuniyetle ayrıldı.


 




 

Editör: TE Bilişim